Stylehoreca.ro îți spune tot ce trebuie să știi despre farfurii !

Unu din cele mai plăcute momente ale zilei este acela în care mâncăm împreună. A mânca împreună a însemnat, dintotdeauna, a sărbători momentele de bucurie împreună cu ceilalți. În istoria noastră, mâncarea și vesela, în special farfuriile, au marcat un punct de cotitură în cultură alimentară. Farfuria, în special, este prin excelență simbolul mâncării. Farfuria nu este doar acel recipient în care așezăm mâncare. În ziua de azi, farfuria reprezintă un tot cu felul servit. O farfurie face parte din design și din aspectul final, în special dacă vorbim de o masă de gală sau de un restaurant cu stele Michelin. Semn al convivialității și al familiei, farfuria a evoluat de-a lungul istoriei sub mai multe forme.

Farfuriile de-a lungul istoriei

Din cele mai vechi timpuri, în special în civilizațiile cretane și grecești, au existat urme ale unui obiect pe care artiștii și designerii le-au aplicat în căutarea stilurilor și formelor.

Fabricată din diverse materiale, de la teracotă până la lemn și chiar aur, farfuria a marcat distincția dintre clasele sociale, dar și a subliniat diferențele între anumite evenimente.

Farfuria, chiar și atunci când este făcută din teracotă simplă, a fost întotdeauna un obiect simbolic al casei și al familiei, care trebuie păstrată, curățată și predată, dacă se poate, generației următoare.

Farfurii moderne

Chiar și astăzi, farfuriile tradiționale nu și-au pierdut acel rol de prestigiu și simbol de statut pe care l-au avut în trecut. În fiecare familie există un serviciu de farfurii bun, adesea cu funcția de a marca prezența unui oaspete. De asemenea, nu este ceva neobișnuit ca un cuplu tânăr să primească veselă fină ca și cadou de nuntă.

Inovația și designul în lumea farfuriilor reprezintă o trăsătură caracteristică în România. Tradiții precum Horezu în arta ceramicii au făcut ca țara noastră să fie renumită în întreaga lume, în timp ce firme de prestigiu a oferă produse cu un profil estetic și de înaltă calitate, cu un design modern și funcțional. Printre acestea amintim de https://www.stylehoreca.ro/.

Farfuriile de porțelan

Ocaziile speciale precum Crăciunul, Paștele sau o aniversare au nevoie de un serviciu de farfurii din porțelan, un material care, așa cum vom vedea, conferă o eleganță unică mesei tale. Există multe tipuri de farfurii din porțelan: colorate, moderne și vândute în seturi practice de farfurii sau individual, iar la stylehoreca.com vei găsi cele mai frumoase modele.

Porțelanul este un material care aparține familiei ceramicii obținută printr-un proces care include materiale precum caolin și feldspat ars la o temperatură cuprinsă între 1.200 și 1.400 ° C. Serviciul nostru de porțelan își are originea în China, unde se dezvoltă o industrie extraordinară. Această perioadă este considerată Epoca de Aur a culturii și artei chineze. Astăzi, porțelanul este considerat pe scară largă ca un material prețios folosit în special în bucătărie. În ocaziile elegante, farfuriile de porțelan sunt adevărații protagoniști care decorează mesele.

Seturile de farfurii, precum cele de la stylehoreca.ro, sunt fabricate din porțelan, deoarece materialul este mai rezistent decât ceramică, durează mai mult și are o strălucire inconfundabilă. Porțelanul nu trebuie confundat cu ceramica, acestea din urmă fiind un material mai puțin valoros.

Cumpărarea unui serviciu de farfurii de porțelan alb înseamnă a opta pentru tradiția clasică. Această nuanță, de fapt, amintește de mesele antice și îți permite să te joci cu culorile felurilor de mâncare.

Cu toate acestea, astăzi, serviciile de farfurii de porțelan colorat sunt, în același mod, prezente pe piață și pot fi o alegere care se potrivește bine într-o bucătărie modernă.

Cum să alegi un serviciu de farfurii de porțelan

Cumpărarea veselelor de porțelan moderne sau clasice sau a unui set de veselă din porțelan alb necesită o experiență utilă pentru a alege materialele de calitate superioară.

În general, este bine să ai două seturi de farfurii de porțelan: unul pentru a fi utilizat zi de zi, altul rezervat pentru ocazii speciale. Un serviciu de vase din porțelan util pentru prânzul și cina de zi cu zi este indicat sa aibă unele caracteristici: nu trebuie deteriorat în mașina de spălat vase, trebuie să fie dintr-un material rezistent și poate fi, de asemenea, diferit de canoanele clasice care impun un serviciu de porțelan alb.  În schimb, serviciul pentru ocazii speciale trebuie să fie: elegant în formă și design și, de preferat, în ​​stil clasic.

Spre deosebire de ceramică, porțelanul este un material rezistent, potrivit pentru a rezistă în timp și capabil să-și mențină luciul, chiar și după mulți ani și multe utilizări.

Din acest motiv, sfatul, înainte de a cumpăra un set de vase, este să te asiguri întotdeauna că este de fapt din porțelan, deoarece, adesea, chiar și cei mai experimentați vânzători tind să folosească termenii porțelan și ceramică ca sinonime pentru materiale de slabă calitate sau înlocuitori. La stylehoreca.ro vei găsi doar farfurii din porțelan de calitate.

Farfuriile elegante din porțelan trebuie realizate cu o atenție deosebită la design. Alegerea trebuie să se facă în mod evident pe baza gusturilor personale. Cu toate acestea, așa cum am evidențiat deja, este întotdeauna util să poți afișa un set elegant de farfurii albe din porțelan care conferă eleganța mesei. Alternativ, poți opta pentru un serviciu modern de farfurii de porțelan, întotdeauna în alb, dar cu decorațiuni colorate rafinate.

De asemenea, poți alege un set care include tot ce ai nevoie. În general, vesela din porțelan include farfurii clasice, dar și alte accesorii, cum ar fi: o farfurie pentru supă, o farfurie pentru cină și o farfurie pentru deșert. În plus, setul include: o ceașcă pentru micul dejun și o farfurioară practică și elegantă. În plus, serviciul nu trebuie să fie exclusiv de culoare albă. Pe piață, există și farfurii negre, albastre, verzi și așa mai departe.

În concluzie, un serviciu exclusiv de farfurii din porțelan nu poate lipsi din casa ta. A avea obiecte valoroase pentru ocazii speciale oferă o importanță deosebită prânzului sau cinei, fără a menționa că porțelanul este un material valoros și apreciat capabil să ocrotească mediul înconjurător.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata