ANAF: Sume suplimentare la bugetul general consolidat, stabilite la peste 907 milioane lei

Inspectorii fiscali au stabilit, în luna iunie, sume suplimentare la bugetul general consolidat de 907,737 milioane lei, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

ANAF, prin intermediul organelor de inspecţie fiscală din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, în luna iunie, 9.670 acţiuni la contribuabili persoane fizice şi juridice.

În urma constatărilor organelor de inspecţie fiscală, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare de 907,737 milioane lei şi diminuată pierderea fiscală cu suma de 88,758 milioane lei.

Totodată, pentru deficienţele constatate au fost aplicate 2.123 amenzi contravenţionale în sumă totală de 4,445 milioane lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 346 sesizări penale pentru un prejudiciu de 516,082 milioane lei.

În vederea asigurării colectării creanţelor fiscale, organele de inspecţie fiscală au dispus măsuri asiguratorii (sub forma popririi asiguratorii şi sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile şi imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia) la 403 de contribuabili pentru suma de 317,153 milioane lei.

De asemenea, în luna iunie a fost continuată acţiunea de impunere a persoanelor fizice care au efectuat tranzacţii imobiliare, fiind efectuate 155 de verificări (96 de controale inopinate şi 59 inspecţii fiscale), în urma cărora au fost stabilite sume suplimentare reprezentând TVA de 41,817 milioane lei. Pentru continuarea cercetărilor de către organele abilitate, au fost înaintate patru sesizări penale pentru un prejudiciu de 580.322 lei şi au fost instituite 34 de măsuri asiguratorii pentru suma de 10,926 milioane lei.

Principalele deficienţe constatate, care au condus la calcularea de obligaţii fiscale suplimentare şi aplicarea de amenzi contravenţionale şi întocmirea de sesizări penale, au fost sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, întocmirea incompletă şi necorespunzătoare a actelor şi documentelor contabile, nefuncţionarea la sediul social declarat, înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale emise de societăţi tip ‘fantomă’, efectuarea de tranzacţii fictive.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata