ARB: Vom avea fluctuaţii ale cursului în următoarea perioadă

Cursul va fluctua in urmatoarea perioada, din cauza crizei, dar si a situatiei politice, insa acesta nu va scapa de sub controlul BNR, a declarat marti (27 octombrie 2009) Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Române a Bancilor (ARB), cu ocazia unui seminar bancar dedicat creditarii.

“În perioada urmatoare vom avea fluctuatii ale cursului, in intervalul 4,2 – 4,3, poate chiar 4,4 , dar asta se datoreaza unui factor intreg de imprejurari, insa sunt convins ca BNR nu va scapa cursul de sub control”, a spus Ghetea.

Acesta a precizat ca, in ceea ce priveste creditarea in lei, aceasta ar fi ajutata de o reducere a dobânzii de interventie si a rezervei minime obligatorii.

“Avem deja o crestere a creditarii in lei pentru companii, si pâna la sfârsitul anului vom ajunge la o crestere si pentru persoanele fizice, care trebuie sa tina mai putin cont de prima rata, ci de evolutia cursului si de faptul ca sunt platiti in lei. Cred ca la sfârsitul anului vom avea dobânzi de depozitele in lei de 10%, si la credite de maximum 15%”, a spus Ghetea.

Citește și
1 Comentariu
  1. andrei spune

    Eu cred ca 4.4 e un curs extrem de optimist. Pe noi ne ajuta si scaderea consumului (paradoxal, deoarece cererea de valuta e mai redusa), dar totusi nu atat de mult, incat pe cealalta parte a baricadei nu se afla o economie sanatoasa ci doar BNR, care arunca niste € pe piata cand cursul tinde sa creasca.

    E de ajuns o slabiciune din partea BNR (FMI?urmatoarea transa amanata?) si leul se va duce la vale.

    Eu zic ca +5 lei pe € este evaluarea corecta in aceste zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata