Au fost stabilite şi ultimele recitaluri pentru Festivalul Mamaia 2010

Organizatorii Festivalului de Muzică Uşoara „Mamaia” 2010 şi-au stabilit şi invitaţii care vor susţine recitaluri după gala de decernare a premiilor de duminică, 29 august.

Astfel, Paula Seling îi va avea ca invitaţi pe lângă Ovi, partenerul său de scenă de la Eurovision 2010, pe Olia Tira, din Republica Moldova, concurentă în 2010 la Eurovision, Chiara (Malta), participantă de trei ori la Eurovision, ultima dată în 2009, trupa Next Time din Macedonia, participantă tot în 2009 la Eurovision şi cea mai tânără câştigătoare din istoria concursului Eurovision, Sandra Kim din Belgia.

Olia Tira are 21 de ani şi este studentă în anul patru la Conservator, în Chişinău, la secţia canto Estradă şi jazz.

În 2009, a câştigat trofeul de aur la concursul „World Championship of performing arts”, la Los-Angeles iar în 2010 a participat alături de formatia SunStroke Project la Eurovision. Piesa lor de concurs – „Run Away” – a adunat peste şapte milioane de vizualizări pe youtube. A mai colaborat şi cu Zdob şi Zdub, Tom Boxer, Paul Weston, Greg Hubbard etc.

Sandra Kim a câştigat la 13 ani concursul Eurovision, cu piesa „J’aime la vie”.

Gemenii Stefan Filipovski (vocalist) şi Martin Filipovski (chitara), cei care compun trupa Next Time, au început să cânte într-un garaj.

În 2008, albumul lor de debut s-a vândut în 10.000 de exemplare.

Paula Seling a câştigat la Festivalul „Mamaia” premiul I la „Interpretare”, în anul 1997, iar doi ani mai târziu a obţinut premiul I la secţiunea „Şlagăre”.

Ediţia 2010 a Festivalului de Muzica Uşoară „Mamaia” 2010 se va desfăşura în perioada 26 – 29 august pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanţa.

Concursul, atât cel pentru interpretare, cât şi cel pentru creaţie, va avea loc în zilele de 26 şi 27 august, finala se va desfăşura pe 28 august, iar gala laureaţilor pe 29 august, în ultima zi a festivalului.

La finalul fiecărei zile de concurs vor avea loc recitaluri susţinute de câştigători ai ediţiilor anterioare ale festivalului. Astfel, în prima zi pe scenă vor urca membrii trupei „Direcţia 5”, câştigători ai trofeului din anul 2004. În cea de-a doua zi a festivalului, vor urca pe scenă câştigători ai ediţiilor Festivalului Mamaia desfăşurate până în 1990, urmând ca cea de-a treia zi să aducă pe scenă câştigători ai trofeelor de după 1990, printre aceştia numărându-se Andreea Bălan, Lucia Dumitrescu, Irina Popa, Natalia Barbu sau Provincialii.

Juriul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului de Muzică Uşoară „Mamaia” 2010 este alcătuit din: Andrei Tudor, Adrian Romcescu, Viorel Gavrilă, Corina Chiriac, Dana Dorian, Gabriela Scraba, Titus Andrei, Berti Barbera, Mădălin Voicu (presşdinte), Mircea Drăgan şi Petre Năstase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata