Autorităţile de la Chişinău confirmă că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi primit acte moldoveneşti false

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Moldova a confirmat că omul de afaceri român Sorin Ovidiu Vîntu a obţinut buletin şi paşaport moldovenesc în baza unei identităţi false şi a unor documente primare fabricate.

Autorităţile de la Chişinău susţin că, în urma unor anchete interne au descoperit mai multe ilegalităţi comise în timpul guvernării comuniste, inclusiv crearea unor identităţi false, printre care şi cea preluată de omul de afaceri român. Acesta a obţinut buletin de identitate şi paşaport pe numele lui Corneanu Sorin Haralambie, scrie ‘Adevărul Moldova’.

Ancheta a dezvăluit faptul că actele de identitate fuseseră întocmite în baza unor documente primare falsificate şi de aceea autorităţile moldovene le-au anulat, peste zece ani, pe 30 mai 2013.

‘Informăm opinia publică despre faptul că nu a existat niciodată în mod real o persoană numită Corneanu Sorin Haralambie cu datele de identificare de mai sus. Este regretabil faptul că autorităţi din Republica Moldova au putut elibera astfel de acte în trecut şi asigurăm opinia publică de faptul că astfel de abuzuri nu mai sunt posibile astăzi’, se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori. Anchetatorii au descoperit că acesta deţinea documente de identitate false şi, potrivit unor surse judiciare, ar fi încercat să fugă din ţară. La ieşire, Vîntu a precizat că dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a oamenilor legii din Republica Moldova. El a susţinut că nu ştie cine a făcut acele acte, precizând că fotografia sa ‘apare pe tot internetul’, notează ‘Adevărul Moldova’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata