Băsescu: E posibilă o diminuare a cotei unice în 2011

Presedintele Traian Basescu sustine ca este posibila o diminuare a cotei unice de impozitare la valoarea de 14% sau chiar de 12%, insa in anul 2011. “Cota unica si-a facut datoria perfect. Este una dintre cheile evolutiei noastre economice pozitive: neafectarea cotei unice.

Daca vom putea cândva, probabil in 2011, va trebui sa o coborâm de la 16% la 14%, poate chiar la 12%, pentru ca acum vine si legea care nu mai impoziteaza profitul reinvestit. Or, interesul nostru, pe de o parte, este sa stimulam consumul intr-un mod specific economiei de piata, adica lasând mai multi bani in buzunarele salariatilor, iar, pe de alta parte, sa dam posibilitatea oamenilor de afaceri sa reinvesteasca mai mult”, a declarat, la Realitatea FM, seful statului.

Presedintele a precizat ca isi mentine punctul de vedere conform caruia pentru a asigura stabilitate economica trebuie mentinuta cota TVA la acelasi nivel. “Ceea ce imi era atribuit era o discutie pur teoretica cu oameni de afaceri americani, cu Camera de comert americana, oameni care puneau o problema:

daca va trebui sa optati intre cota unica si TVA, care va fi pozitia presedintelui României? (…) Eu am spus: pentru a asigura stabilitate mediului economic, nu vom umbla la cota unica. Implicit ar fi o solutie TVA, dar daca nu am avea alta varianta. Dar nu optez pentru marirea TVA”, a subliniat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata