Băsescu este de părere că Ponta va candida la prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că premierul Victor Ponta va candida la prezidenţiale, pentru că ‘şeful partidului trebuie să îşi asume cele mai grele candidaturi’.

‘Va trebui să candideze. Ştiţi de ce? Pentru că este un principiu care pentru mine a funcţionat tot timpul. Şeful partidului trebuie să îşi asume cele mai grele candidaturi. Am fost şi în situaţia în care fiind preşedinte al PD am candidat la primăria Capitalei, pentru că nu avea cine, am fost şi în situaţia de a candida la Preşedinţia Românei.

Numai şefii de partid laşi se ascund sub un alt candidat. Pentru că eşti primul, cum se uită oastea aia la tine când tu te piteşti aşa când e vorba de candidaturi? (…) Dacă ar fi candidatura azi, în mod categoric Victor Ponta are şanse mai mari, dar nu m-ar lăsa inima să îi dau un vot lui Victor Ponta’, a spus a spus şeful statului duminică, la Pro Tv.

Băsescu a precizat că dacă ar exista un tur doi între cei doi lideri de partid – Victor Ponta şi Crin Antonescu – , ar alege ‘răul cel mai mic’.

‘Pe teoria răului cel mai mic, cu certitudine da (i-aş da un vot lui Crin Antonescu n.r.). Dacă ar fi în turul doi Ponta cu Antonescu în mod categoric nu l-aş vota pe Victor Ponta. Eu sper ca niciunul dintre cei doi să ajungă preşedintele României’, a adăugat preşedintele. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata