Becali confirmă plecarea lui Piţurcă şi anunţă că viitorul antrenor al Stelei va fi tot român

Patronul echipei de fotbal Steaua Bucureşti a confirmat, duminică (8 august 2010), plecarea antrenorului Victor Piţurcă, anunţând totodată că viitorul tehnician al roş-albaştrilor va fi tot un român.

„M-am întâlnit cu Piţurcă şi am încercat să-l conving să rămână, dar el mi-a cerut nişte garanţii imposibil de acceptat: 5.000.000 de euro plus un teren de 10 hectare, evaluat acum la 20 milioane euro, pe care să le execute în cazul în care eu mai fac declaraţii despre echipă sau jucători. În încercarea de a-l convinge să rămână i-am propus un contract îmbunătăţit, cu un salariu de 50.000 de euro pe lună, plus o primă de 2 milioane euro pentru calificarea în Liga Campionilor. De asemenea, am vrut să îi ofer drept garanţie un teren de 4,5 hectare, dar el a refuzat. În aceste condiţii, am decis să ne despărţim. Oferta rămâne valabilă până luni, când încep negocierile cu un alt antrenor”, a precizat patronul Stelei în cursul unei conferinţe de presă.

Gigi Becali a adăugat că Victor Piţurcă a avut „puteri maxime” la Steaua, fiind singurul care putea concedia un angajat al clubului: „La Steaua nu va mai lucra niciun om care să aibă puteri maxime. Piţurcă a avut mai multă putere decât mine la Steaua, dar acum cred că a fost o greşeală. Nu pot să neg, însă, lucrurile bune pe care le-a făcut: a adus 15 jucători noi şi a format o echipă bună. Eu vreau să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut până acum”

În privinţa noului antrenor al Stelei, Gigi Becali a precizat că acesta va fi tot român, deşi are câteva propuneri din străinătate: „Nu vă pot oferi prea multe detalii referitoare la viitorul tehnician. Am în vedere doi-trei antrenori români ale căror nume nu le pot dezvălui. Mă consult cu apropiaţii şi sper că voi avea înţelepciunea să-l aduc pe cel mai bun, ca să nu mai trec printr-o astfel de situaţie. Noul antrenor va avea toate condiţiile pe care le-a avut Piţurcă. Nu mă voi implica şi nu voi comenta nimic. Antrenorul care va veni o să facă totul. Va trebui să fie motivat de tot ceea ce a făcut până acum Piţurcă”.

Patronul Stelei crede, totodată, că jucătorii nu vor fi afectaţi de plecarea fostului selecţioner, deoarece sunt profesionişti. „Jucătorii sunt profesionişti şi nu vor fi afectaţi. Aceasta este meseria lor şi nu-i interesează cine îi antrenează. În cel mult trei zile voi numi un nou antrenor. Până atunci, de pregătire se va ocupa Leo Strizu”, a adăugat Gigi Becali.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata