Care este planul Uniunii Europene cu privire la migraţie

153

Comisia Europeană implementează un nou plan pentru creșterea numărului de deportări. Oficialii europeni vor să controleze numărul tot mai mare de migranți ilegali care ajung în Uniunea Europeană.

Astfel, în acest control al numărului de migranți ilegali, Uniunea Europeană, intensifică o nouă strategie de expulzare anunțată marți.

În opinia sa, „Cei care nu au nevoie de protecție internațională trebuie să se întoarcă în țara de origine”, a declarat la Bruxelles comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

„Trebuie să se întoarcă în țara de origine”

Concret, numai în 2022, au fost înregistrate peste 300.000 de sosiri de migranți ilegali, a precizat Johansson. Comisarul a precizat că majoritatea acestor sosiri nu se califică pentru azil.

O strategie eficientă de expulzare ar trebui „să servească drept factor de descurajare pentru a contribui la reducerea migrației nesigure și neregulamentare”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

În acest context, de ani de zile, Uniunea Europeană a încercat să crească ratele de expulzare, dar a avut doar succese limitate în această privință.

Un astfel, de plan a fost anunțat încă din anul 2021 care s-a concentrat pe returnările voluntare. Blocul a încercat, de asemenea, să profite de politicile de acordare a vizelor pentru a exercita presiuni asupra țărilor să primească înapoi solicitanții de azil respinși.

UE vrea să crească ratele de deportare

Cu toate acestea, potrivit cifrelor Comisiei, doar 29% dintre persoanele care ar fi trebuit să părăsească UE în 2019 au făcut acest lucru. În 2021, această rată a scăzut la 21%.

Pentru această nouă strategie care implică în principal, o mai mare cooperare între statele membre ale Uniunii Europene și agențiile europene, cum ar fi Frontex, agenția de gestionare a frontierelor blocului, cu decizii mai rapide și un mai mare schimb de date.

În contextul social, Comisia Europeană dorește, de asemenea, să crească ratele de expulzare cu țările de origine care cooperează bine cu UE și nu au „obstacole politice”, a declarat Johansson.

Aşadar, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson și Maria Juritsch, un oficial al Comisiei Europene care coordonează politica de deportare, au refuzat să ofere obiective fixe pentru deportări, invocând necesitatea de a consulta statele membre ale Uniunii Europene și incertitudinea globală.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online