Ce condiții trebuie să suporte o mamă din Sighet. După 15 ani de așteptări, aceasta a primit o locuință socială. Fără geamuri, uși sau curent electric

După 15 ani de așteptări, visul unei femei bolnave din Sighet s-a îndeplinit. Dar nu în modul sperat. Femeia a primit din partea Primăriei o locuință socială însă de nelocuit. Apartamentul nu are geamuri, uși sau curent electric.

 

Maria, este o femeie singură care locuiește în Sighetul Marmației. Este mama unui copilaș de 6 ani, pe care îl crește cum poate, după posibilități. În ultimii ani a suferit mai multe intervenții chirurgicale, fiind bolnavă și în momentul de față. După 15 ani și o mulțime de demersuri, aceasta a primit în sfârșit din partea Primăriei, o locuință socială pentru ea și copilul ei, potrivit sighet247.ro

Ii s-a atribuit locuința din partea Serviciului Spațiu locativ din cadrul Primăriei Sighet. Este vorba despre un apartament la etajul 8 în cartierul Independenței. Aceasta, fiind operată, abia a urcat scările blocului pentru a semna pentru primirea apartamentului.

În momentul în care a ajuns în fața locuinței, Maria a rămas încremenită. Ușa de la intrara era închisă cu un lanț și un lacăt, ușile interioare lipsind cu desăvârșire. Geamurile erau sparte, pereții plini de fum iar mizeria ținea loc de mobilier.

 

În baia apartamentului  femeia a găsit seringi, cel mai probabil lăsate de oameni ai străzii ce veneau să se drogheze iar toaleta era într-o stare avansată de deteriorare, fiind plină de fecale și pe jos dar și pe pereții băii.

Apa curentă lipsește din apartament, la fel și curentul electric care nu este legat, iar instalația electrică este degradată, cel mai posibil nefuncționând.

 

În momentul în care femeia a văzut apartamentul în care va fi nevoită să locuiască, inițial a spus că nu va semna pentru locuință, însă, Serviciul Spațiul locativ din Primăria Sighet au avertizat-o pe femeie că dacă va refuza să semneze, nu va mai primi un alt apartament social. Fiind nevoită, aceasta a semnat și a depus mai apoi o cerere la Primărie pentru schimbarea acelui apartament cu unui în care să poată locui împreună cu copilul său.

 

 

 

Sursa: observator.tv

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata