Cei mai mari 50 de angajatori privaţi au dat afară 10% din oameni

Primii 50 de angajatori privati, care aveau la finele anului 2008 peste 275.000 de angajati, au concediat 11% din efectivul total de personal, adica 30.000 de salariati, potrivit anuarului „Cei mai mari jucatori din economie” editia 2010.

Cel mai mare angajator privat de pe piata locala, Petrom, a facut cele mai multe concedieri anul trecut, renuntand la un efectiv de peste 5.800 de salariati.

Primii zece angajatori privati au renuntat la un sfert din salariati, cele mai multe concedieri fiind facute in sectorul energiei, industriei si constructiilor, anuntă Ziarul Financiar.

Sectorul constructiilor a fost cel mai afectat anul trecut, inregistrand acelasi trend si in 2010. In ceea ce priveste sectorul energetic, exista o scadere importanta ca volum a numarului de angajati, insa ca procent acesta nu este cel mai ridicat, intrucat acest sector avea dintotdeauna un numar ridicat de angajati.

Numai cinci angajatori au facut peste 400 de noi angajari

Primii 50 de angajatori privati din economie au facut numai 4.360 de noi angajari anul trecut, spre deosebire de anii trecuti, cand o firma anunta planuri de recrutare de ordinul miilor de angajati. Cele mai multe recrutari s-au facut in domeniile retail si industrie (sectorul unde au fost si cele mai multe concedieri).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata