Construcţia a 10.000 de drumuri judeţene, un nou proiect al MDRT

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pregăteşte un nou proiect, cu privire la construcţia a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene, a cărui valoare este în jur de 1,5 miliarde de euro, a anunţat joi (4 martie 2010) ministrul de resort, Elena Udrea.

Acest proiect va lua forma unei Hotărâri de Guvern ce va fi dezbătută într-o şedinţă viitoare a Executivului. „Ne propunem să construim 10.000 de kilometri de drumuri judeţene. Este un proiect nou, care va fi trecut sub formă de HG printr-o şedinţă de Guvern viitoare”, a spus ministrul Dezvoltării, într-o conferinţă pe tema construcţiilor.

Udrea a admis că problema cu care se confruntă acest program este finanţarea. „El va înlocui construirea, reabilitarea de drumuri prin HG 577, care se face în acest moment. Ne propunem să lucrăm mult prin parteneriate, prin credite, până găsim surse la buget pentru aceste 10.000 de kilometri de drumuri”, a spus Udrea.
Întrebată despre valoarea proiectului, Elena Udrea a spus că acesta este evaluat în funcţie de tipul de drumuri. În principal, este vorba despre drumuri judeţene, însă prevederea ce va fi introdusă în lege se va referi la drumuri de interes local.

”Această prevedere va fi introdusă tocmai pentru a putea reabilita nu numai drumurile judeţene, ci şi drumurile aflate în aria periurbană sau în oraşele mici, sub 50.000 de locuitori. În funcţie de tipurile de drumuri pe care le vom construi, programul se va învârti în jur de 1,5 miliarde de euro”, a precizat şeful de la Dezvoltare. Oficialul a subliniat că este vorba despre un program aplicat pe termen nelimitat.

Citeste si:  Bancherii ameninţă cu dobânzi mai mari pentru a-şi acoperi costurile cu creditele rambursate anticipat

Elena Udrea a explicat că Guvernul a decis să investească sume considerabile în sectorul construcţiilor, pentru lucrări publice, pe considerentul că „în România se mai poate construi încă 20 de ani înainte”. „Parte din bani se vor derula prin Ministerul Dezvoltării, iar restul prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii”, a spus Udrea.
În acest context, ea a programul privind construcţia a 100.000 locuinţe pentru tineri, în următorii 3 ani.

„Ne adresăm acelor tineri care nu pot fi niciodată clientelă pentru dezvoltatorii imobiliari privaţi. Statul construieşte pentru tinerii fără posibilităţi”, a precizat ea.
Pentru anul acesta, Udrea a afirmat că vor fi scoase la licitaţie 20.000 de apartamente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner