Continentul Europa se va confrunta cu „o iarnă grea” din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19, precizează OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un avertisment pentru statele europene! Potrivit directorului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge,Europa este amenințată de o „iarnă grea”din cauza înmulțirii infectărilor cu coronavirus.

De altfel, Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS, a participat la deschiderea celui de-al 44-lea Congres Mondial al Spitalelor, desfășurat în Barcelona, Spania.

2 milioane de cazuri noi de Covid-19

În timpul evenimentului, Hans Kluge a informat că regiunea europeană a OMS a înregistrat, în urmă cu o săptămână, aproximativ două milioane de cazuri noi de contaminări, numărul total al pierderilor umane a atins aproape 1,5 milioane de oameni. În prezent, incidenţa cazurilor din Germania a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei. În timp ce în Rusia au fost raportate peste 1.200 de morţi doar în ultimele 24 de ore.

În opinia sa, „Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creştere a transmiterii, a spitalizărilor şi a deceselor”, a afirmat Hans Kluge, avertizând, totodată, că lunile următoare vor fi dificile de parcus pe acest continent.

„Vaccinarea extinsă, singura cale”

În acest context, Hans Kluge consideră că singura cale pentru minimalizarea crizei sanitare actuale este intensificarea Vaccinării populaţiei. Acesta a subliniat că imunizarea prin injectare a cadrului medical este de importanță majoră pentru „a menţine virusul la distanţă”.

Concret, directorul OMS Europa a specificat că, până în momentul de față, în şapte state europene mai puţin de 20% dintre angajaţii din sectorul medical sunt vaccinaţi cu schemă complete.

Astfel, „Vaccinarea extinsă şi măsurile de prevenţie sunt singura cale pentru a uşura creşterea presiunii asupra spitalelor şi a sistemelor sanitare”, a explicat acesta.

Pentru o mai bună eficienţă, Hans Kluge a reamintit participanților de la Congres Mondial al Spitalelor câteva „lecţii” învăţate în timpul pandemiei. Printre acestea s-au numărat:

-coordonarea între protagoniştii medicali şi instituţionali,

-modernizarea instalaţiilor,

-îngrijirea sănătăţii angajaţilor din sectorul sanitar,

-creşterea efectivelor medicale şi a digitalizării.

Aşadar, OMS Europa cuprinde 53 de state europene şi din Asia Centrală, printre acestea se numără Rusia şi alte foste republici sovietice.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata