Dispozitivul premiat cu aur la Geneva, DDTA, poate reduce consumul de combustibil cu peste 5%

Inventatorul român Corneliu Birtok-Băneasă, câştigătorul medaliei de aur la Salonul de Inventică de la Geneva, a prezentat, luni, invenţia sa – dispozitivul dinamic de transfer al aerului (DDTA) -, despre care spune că poate să asigure un consum redus de combustibil cu peste 5%.

Corneliu Birtok-Băneasă a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul Asociaţiei Române pentru Transporturi Rutiere Internaţionale, că invenţia sa poate asigura o reducere de 5 — 7% a consumului de combustibil. Preţul unui astfel de dispozitiv porneşte de la 500 de euro şi poate fi amortizat în decursul unui an.

Dispozitivul este montat în prezent pe 20 de camioane la o firmă de transport din Deva. Dispozitivul dinamic de transfer al aerului este disponibil la comandă pe piaţa din România. Compania care realizează filtrul lucrează cu 5 angajaţi.

„S-ar putea să avem o colaborare, datorită acestui salon, pentru o instalaţie de GPL pentru motoare diesel, mai ales în cazul alimentării cu Common Rail (platformă comună — n. r.) cu o universitate din Malaysia”, a spus Corneliu Birtok-Băneasă.

Inventatorul român a spus că aceasta este cea de-a 20-a medalie obţinută. Corneliu Birtok-Băneasă a primit zece medalii de aur, trei de argint şi două de bronz, în intervalul 2008 — 2014.

„Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, prin ideile sale geniale, sprijină dezvoltarea transporturilor rutiere într-o perioadă în care fiecare firmă îşi face socoteli cât mai atente la capitolul combustibili. În interesul transportatorilor rutieri, ARTRI va promova DDTA în ţară şi în străinătate şi le va oferi tuturor celor interesaţi de reducerea consumului de carburanţi posibilitatea de a rămâne eficienţi într-o piaţă concurenţială puternică. Venind în sprijinul inventatorului român Corneliu Birtok-Băneasă şi al mediului de afaceri din transporturi, ARTRI va emite către transportatorii români informări precise cu privire la avantajele utilizării acestui dispozitiv”, a declarat subsecretarul general al ARTRI, Daniel Mazilu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata