Donaţiile pentru diminuarea efectelor crizei economice totalizează 729.077 lei

Sumele virate în contul ‘Venituri ale bugetului de stat – Donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice’, deschis la trezoreria statului, totalizează 729.077 lei, până la data de 9 iulie 2010, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice constituie venituri ale bugetului de stat şi nu sunt afectate unei cheltuieli bugetare anume.

În conformitate cu prevederile ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1810/2010, persoanele fizice care donează sume pentru diminuarea efectelor crizei economice în acest cont pot face acest lucru fie prin depunere în numerar, la trezoreria de domiciliu, fie prin ordin de plată, prin care donatorii achită sumele în contul deschis la trezoreria statului.

Donatorii pot opta fie pentru publicarea informaţiilor privind identitatea şi sumele donate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, fie pentru nepublicarea acestor informaţii pe site.

La rubrica „Codul de identificare fiscală” se va înscrie CNP-ul persoanei fizice donatoare în cazul celor care doresc publicarea informaţiilor privind identitatea şi sumele donate, sau codul de identificare fiscală atribuit Trezoreriei Statului – 8609468 – în cazul în care donatorii nu doresc publicarea informaţiilor privind identitatea şi sumele donate.

Datele de identificare şi sumele donate sunt publicate pe site-ul MFP în termen de 10 zile de la expirarea lunii curente pentru luna precedentă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata