Elon Musk trebuie să se pregătească să vândă 10 la sută din acțiunile Tesla, după ce aproape 58% dintre respondenţi au spus „Da”

În data de 9-11-2021 Elon Musk a lansat pe Twitter un sondaj, cu o durată de 24 de ore, despre decizia sa de s-şi vinde 10% din acţiunule sale.

În prezent, Elon Musk, trebuie să se pregătească să vândă 10 la sută din acțiunile Tesla, după ce aproape 58% dintre cei care au răspuns, la sondajul lansat pe Twitter, de miliardarul sud-african au votat în acest sens.

De altfel, fondatorul Tesla a promis că va respecta decizia sondajului, dar nu a comentat nimic după încheierea votului.

În contextul numărului de urmăritori şi după ce miliardarul a lansat, sâmbătă, sondajul pe Twitter, cu o durată de 24 de ore, a primit răspunsuri de la 3.519.252 dintre cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi. Iar 57,9 la sută dintre ei au votat „da”, urmează să se vadă care este mişcarea următoare a acestuia.

În opinia sa, „Se face mare caz în ultima vreme de câștigurile nerealizate ca fiind o modalitatea de a evita taxele, așa că propun să vând 10 la sută din acțiunile mele la Tesla” – aceasta a fost tema sondajului lansat de Elon Musk. El a menționat că îi va respecta rezultatul, indiferent care ar fi acela.

Financiar însă, în opinia Reuters, 10 la sută din acțiunile lui Elon Musk ar valora în jur de 21 de miliarde de dolari.

Sondajul făcut pe Twitter este reacția lui Elon Musk la „taxa pe miliardari” pe care au propus-o aliații lui Joe Biden. Democrații din Congres ar vrea impozitarea câștigurilor teoretice obținute după creșterea în valoare a acțiunilor. În prezent, taxele se aplică doar dacă acțiunile sunt vândute.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata