Emil Boc: Azi e un moment zero, de mâine cine critică PDL, va suporta rigorile statutului

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni spre marţi (17 august 2010) noaptea, instituirea unui moment zero după care, pe viitor, vor fi sancţionate toate poziţiile publice contrare liniei stabilite de conducerea centrală, a anunţat premierul Emil Boc.

„Am stabilit foarte clar că orice demnitar al PDL, fie europarlamentar sau parlamentar, are cadru de exprimare în interiorul Biroului Permanent Naţional şi va fi ascultat. De azi, am instituit un moment zero, însă după acest moment, oricine iese din statutul PDL, va suporta rigorile acestuia”, a afirmat Boc.

Preşedintele PDL a explicat că aceasta presupune respectarea liniilor stabilite de conducerea partidului şi faptul de a nu avea poziţii contrare acestora. Premierul a mai spus că un alt aspect discutat în şedinţa BPN a fost legat de justeţea măsurilor luate de membrii Executivului.
El a afirmat că chiar dacă, pe moment, PDL suportă „costuri electorale uriaşe” pentru măsurile luate de guvern, va fi adevăratul câştigător, pe termen lung, alături de celelalte formaţiuni politice din arcul guvernamental, al alegerilor din 2012, pentru că „principalul beneficiar al acestora este cetăţeanul”.

Şedinţa BPN a durat aproximativ şase ore, până la ora 1.30 dimineaţa, două dintre subiectele anunţate, pe care mai mulţi lideri PDL aşteptau să fie tranşate, fiind propunerea privind instituirea unei conduceri interimare şi separarea funcţiilor guvernamentale de cele de partid, precum şi situaţia celor trei membri ai PDL nominalizaţi de preşedintele Traian Băsescu în legătură cu nerespectarea disciplinei de partid, care au adus în ultimele luni critici conducerii partidului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata