Eurodeputatul Cătălin Ivan (PSD) critică guvernul pentru că nu face demersuri pentru a accesa Fondul European de Solidaritate

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a criticat vineri (30 iulie 2010) guvernul pentru că întârzie accesarea Fondului European de Solidaritate pentru a sprijini zonele afectate de inundaţiile din lunile iunie şi iulie.

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că procesul de acordare a fondurilor este de durată, iar autorităţile române ar fi trebuit să facă demersuri imediate pentru obţinerea ajutoarelor financiare.

„Actualul guvern greşeşte enorm aşteptând să treacă inundaţiile, după aceea să evalueze pagubele şi să facă demersurile în continuare la Comisie. Şi Polonia, şi Ungaria, şi Italia, şi toate statele afectate de inundaţii şi de cutremure au venit mai întâi cu cererile către Parlament sau către Comisie. Au ars etapele, astfel încât ajutorul să vină în timp real”, a afirmat Ivan.

În context, europarlamentarul român îi suspectează pe liderii democrat liberali de rea-intenţie. „Eu cred că este aceeaşi reţetă pe care au folosit-o în 2005 şi 2006. Se vor folosi de situaţia de urgenţă şi, fiind situaţie de urgenţă, nu vor mai organiza licitaţii, ci vor da toate lucrările prin încredinţare directă. (…) Eu zic că este un plan foarte pragmatic, foarte rece gândit de cei de la PDL. Nu se gândesc decât să se îmbogăţească. Puţin le pasă de sinistraţi”, a adăugat Cătălin Ivan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata