Florentin Pandele, suspendat pentru un an din PSD

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a fost suspendat din Partidul Social Democrat pentru un an, anunţă un comunicat remis luni (8 februarie 2010) de PSD Ilfov.

Conform sursei citate, decizia a fost luată de Biroul Permanent al organizaţiei PSD Ilfov, întrunit statutar în şedinţă extraordinară luni februarie a.c., conform Statutului PSD.
„Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple, şi în primul rând de atitudinea domniei sale faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, precum şi menţinerea unei atmosfere tensionate în sânul organizaţiei.

Prin politica duplicitară promovată în ultimii ani, dl. Pandele a reuşit să destabilizeze întreaga organizaţie şi să o aducă într-o stare de funcţionare precară. Domnia sa a întreţinut o permanentă stare de conflict cu membrii din conducerea PSD Ilfov, scopul evident fiind acela de a destabiliza organizaţia în vederea preluării ei şi folosirea acesteia în scopuri dubioase”, se argumentează comunicatul PSD Ilfov.

Astfel, membrii Biroului Permanent au considerat că, prin luarea acestei decizii, se pune capăt unei lungi perioade de incertitudini şi se pun bazele unei construcţii sănătoase de partid, care să nu se bazeze pe şantaj şi manipulare, ci pe încredere şi solidaritate. „Dl. Pandele nu a fost niciodată solidar cu partidul, ci cu anumite persoane care i-au servit interesele într-o perioadă sau alta.

Domnul Pandele nu a mai făcut, după alegerile locale din 2008, niciun fel de campanie electorală, lăsând lucrurile să se deruleze de la sine, aducând astfel grave prejudicii organizaţiei de Ilfov în particular, dar şi întregului partid în general.

Conducerea PSD Ilfov i-a oferit posibilitatea de a se implica activ şi constructiv la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, de la sfârşitul anului 2009. În loc să fructifice această oportunitate, de a arăta tuturor că este un membru de partid onest, dl. Pandele a preferat să trădeze încă o dată şi să plece din funcţia de coordonator judeţean al campaniei electorale în urma unui scandal uriaş provocat tot de domnia sa, pe motive puerile”, mai spune comunicatul PSD Ilfov.

Conducerea PSD Ilfov reaminteşte, pe această cale, că, potrivit Statutului partidului, poate deveni membru al PSD, pe baza liberei adeziuni, orice cetăţean român fără deosebire de rasă, naţionalitate, limbă, sex, avere sau origine socială şi care îndeplineşte următoarele condiţii: a împlinit vârsta de 18 ani;
recunoaşte Statutul şi Programul Politic ale Partidului Social Democrat; manifestă angajare şi spirit de dăruire pentru înfăptuirea scopurilor şi obiectivelor partidului; are o conduită profesională, morală şi politică corespunzătoare intereselor ţării şi ale partidului; are recomandare din partea unui membru al Partidului Social Democrat.

„Din nefericire, dl. Pandele nu întruneşte decât una din aceste condiţii, şi anume cea referitoare la vârsta de 18 ani. Cu regretul de a pierde un membru, care a activat de cinci ani în PSD, conducerea organizaţiei Ilfov apreciază că reconstrucţia organizaţională nu se poate realiza decât într-un climat de normalitate, cu respectarea democraţiei de partid.
Iar revenirea la starea de normalitate trebuie să ţină seama, în mod obligatoriu, de dorinţa covârşitoare a majorităţii membrilor de partid din organizaţie, care au cerut excluderea acestuia încă din timpul ultimei campanii electorale”, conchide sursa citată.

Ultimele minute ale Consiliului Naţional al PSD, care a avut loc pe 4 februarie, au fost marcate de o dispută desfăşurată la tribună între primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. După alocuţiunea preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, primarul Voluntari a dorit să spună şi el câteva cuvinte, de la microfon.

Dacă la început ideile primarului Pandele s-au mărginit la simple ironii, printre care ‘spiritul de gaşcă din PSD’, acesta a trecut apoi la un atac verbal direct la adresa lui Marian Vanghelie. ‘Dacă tot s-au anuntat aici candidaturi, anunţ şi eu că voi candida acolo unde candidează prietenul meu Marian Vanghelie.
Dacă merge să candideze la un WC public, merg şi eu’, a spus Pandele, stârnind rumoare în sala. El a adăugat şi că va candida la Congresul PSD pe aceeaşi funcţie vizată de Vanghelie, chiar dacă miza va fi ‘o pubelă’. În semn de protest, delegaţii organizaţiei PSD Bucureşti au părăsit sala.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata