Garnitură de sezon – gogoşari în sos de roşii

Gospodinele din zona legumicolă a județului Mehedinți pregătesc în bucătării o garnitură simplă, dar gustoasă: gogoșari în sos de roșii.

Aurica Pîrvănescu din comuna Malovăț a spus că mâncarea respectivă este ușor de pregătit, toate legumele utilizate la prepararea ei aflându-se în grădină.

„Pentru patru porții sunt folosite: patru ardei gogoșar roșu mărime medie, 200 grame suc de roșii, 100 grame zahăr, 100 grame ulei de măsline și 100 grame de oțet din vin, o linguriță rasă de sare, 10 grame piper boabe, patru foi de dafin”, a explicat gospodina.

Modul de preparare: ardeiul se spală și se taie, pe lungime, în fâșii de un centimetru lățimea. Într-o cratiță se adaugă restul ingredientelor precizate și se așează la foc domol. Cu o lingură de lemn se amestecă până se dizolvă zahărul și sarea. Când compoziția dă în primul clocot se adaugă ardeiul-gogoșar. Se amestecă timp de un minut și se îndepărtează de pe foc.

Când se apreciază că s-a răcit, se așează în farfurii, alături de friptură. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata