Înscrieri prelungite la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi

Termenul limită pentru înscrierea filmelor la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi se prelungeşte, susţin organizatorii.

Potrivit unui comunicat remis marţi (17 august 2010) presei, cineaştii interesaţi să participe la unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice de la final de an, îşi mai pot înscrie filmele lor până pe data de 25 august 2010, data poştei. Conform comunicatului, până în acest moment peste 400 de filme din întreaga lume au fost primite de către organizatori în vederea preselecţiei.

Titlurile filmelor selectate pentru competiţiile finale vor fi anunţate la începutul lunii septembrie. Cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi – IIFF 2010 va avea loc în perioada 06 – 10 octombrie. Fiind singurul festival internaţional de film din zona Moldovei, IIFF aduce la Iaşi regizori, actori, producători şi distribuitori de film din România şi din străinătate.

De asemenea, IFF prezintă pelicule de Oscar sau înscrise în competiţia pentru Globurile de Aur sau a premiilor BAFTA, filme care au avut prima şi singura proiecţie în România, creează evenimente cinematografice în încercarea de a suplini parţial lipsa tot mai acută a sălilor de cinema şi de a readuce publicul în cinematografe.
Alături de secţiunile competiţiei de lung metraj, scurt metraj, documentar, animaţie şi film experimental, festivalul de anul acesta va prezenta la Iaşi avanpremiere, retrospective şi evenimente cinematografice inedite dedicate tinerilor cineaşti.

IFF este organizat de Asociaţia Română de Film Independent (ARFI) şi Capricorn&Capricorn Productions, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Festivalul are ca obiectiv principal promovarea artei cinematografice, prin atenţia acordată filmelor de autor şi a celor independente, care să reflecte atât originalitatea şi libertatea de exprimare, cât şi a diverselor forme de limbaj cinematografic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata