Iohannis: Voi adresa o invitaţie papei Francisc de a vizita Romania

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, la plecarea în vizita oficială la Sfântul Scaun, că îl va invita pe papa Francisc să viziteze România și a precizat că dorința autorităților române este ca această vizită să aibă loc în 2018, când se sărbătoresc 100 de ani de existență a României moderne.

Voi adresa o invitație papei Francisc de a vizita Romania, am discutat aseară cu Preafericitul Daniel despre această chestiune și Biserica Ortodoxă susține 100% acest demers. Dorința noastră este dacă s-ar putea realiza o astfel de vizită în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, este anul în care sărbătorim 100 de ani de existență a României moderne. România are, prin istoria și cultura sa, vocația unei relații speciale cu Sfântul Scaun. Dorința noastră este să aprofundăm în continuare această colaborare excelentă care s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani”, a afirmat șeful statului la Aeroportul Henri Coandă.

Președintele Klaus Iohannis va vizita joi Expoziția Universală Milano 2015 iar vineri se va întâlni, la Vatican, cu papa Francisc.

La Milano, el va participa la Expoziția Universală Milano 2015 cu tema „Hrănirea planetei, energie pentru viață”, unde va vizita pavilioanele României, Sfântului Scaun și al Italiei. Tot joi, președintele Iohannis se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Milano.

Vineri, șeful statului se va afla într-o vizită oficială la Sfântul Scaun.

El se va întâlni cu papa Francisc, cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei, va vizita Bazilica Sfântul Petru, unde este înmormântat papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, Iohannis va oferi o recepție în onoarea cardinalului Pietro Parolin, va vizita Colegiul Pontifical „Pio Romeno”, unde se va întâlni cu studenții români care studiază în instituțiile de învățământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunității Sant’Egidio și va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata