Miliardarii României concediază ca să salveze din cash. Gigi Becali vinde tot, mai puţin Steaua

Disponibilizări, reduceri de cheltuieli şi economisirea banilor în aşteptarea oportunităţilor de afaceri– sunt soluţii pe care le-au aplicat unii dintre cei mai bogaţi români, pe timp de criză. Alţii se gândesc însă să vândă aproape tot ce deţin în România, cum este cazul lui Gigi Becali.

Ce afaceri? Nu mă mai interesează afacerile, nu mai vreau să fac afaceri în ţara asta, vreau să vând tot ce am. Nu vreau să mai muncesc ca să asigur salariile procurorilor şi poliţistilor care mi-au făcut ce mi-au făcut, din zecile alea de milioane pe care le dau pe taxe şi impozite„, a declarat pentru Gândul Gigi Becali, care anul trecut se afla pe prima poziţie în Capital Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere de 2,5 miliarde de euro.

Soluţia vânzării nu este însă una pe care o va pune în aplicare în perioada următoare, pentru că nu vrea să-şi dea afacerile pe nimic, într-un moment mai puţin favorabil din punct de vedere economic. Crede că va avea nevoie de cinci-şase ani pentru a finaliza toate tranzacţiile. Un singur business nu e de vânzare: clubul Steaua. „Mă relaxează şi vreau să mă distrez”, explică Becali.

Majoritatea milionarilor de top au fost nevoiţi să facă disponibilizări şi să taie adânc din costuri. Bunăoară, fraţii Negoiţă au renunţat la 10-12% din cei o mie de angajaţi, câţi lucrau în cele patru hoteluri din Bucureşti. „S-a mai diminuat şi personalul din construcţii în perioada rece, pentru că vorbim de o activitate sezonieră, dar acum am repornit”, spune Ionuţ Negoiţă.

Citeste si:  Iordănescu - ''Hagi nu vine la Steaua''

În alte domenii, însă, reducerile de personal au fost mult mai drastice, cum s-a întâmplat în cazul afacerii lui Cristian Burci. „În primul trimestru, din cele trei fabrici, am disponibilizat 1.600 de oameni, reprezentând 15% din personal. Acum suntem în proces de reanaliză, dar disponibilizările vor continua”, ne-a declarat Burci. El crede că singura soluţie în această perioadă este tăierea de costuri, fie că este vorba despre cele de administrare ori de personal.

Disponibilizări a făcut şi Gigi Becali, 30 din cei 43 de angajaţi ai producătorului de echipamente electrice Romes Voluntari intrând în şomaj tehnic. „E drept că am dat afară oameni de la Voluntari, dar nu am avut ce face, acolo nu se mai producea nimic de trei ani”, spune Becali, care deţine 80% din afacere. Cu restul angajaţilor din celelalte companii ale sale nu ştie ce va face. „Dacă vând tot, ce mă mai interesează de disponibilizări?”, se întreabă Becali.

Citeste si:  Soare (CFR Marfă): Săptămâna acesta a demarat efectiv procesul de restructurare

Continuarea în Gândul

Citește și
1 Comentariu
  1. alin spune

    nea gigi o solutie puternica este de a revitaliza tractoru brasov si imc codlea si sere codlea care alta data dadea la export rosi salata cartofi si alte legume precum flori de se aruncau in cap vestici dupa ele tractoarele si echipamentu agricol utilaje si pompe de irigat pentru ca griul si celelalte cereale si ce m ai da pamintul o sa ne hraneasca tara si o sa iesim din criza in greaca veche inseamna pedeapsa pedeapsa divina este ca am lasat pamintul in paragina si umblamdupa cartofii si legumele din vest care costa valuta fratilor agricultura si cresterea animalelor care a fost traditie or sa ne scoata din criza mondiala

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner