Mircea Rednic va renunţa la funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo

Tehnicianul Mircea Rednic a anunţat, joi, 5 mai, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo la finalul acestui sezon, când îi expiră contractul cu gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare, precizând că nu se simte „apreciat şi respectat” de acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă.

„Concluzia generală este de dezamăgire. Nu după negocierile pentru prelungire, ci de ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Mai ales că după meciul cu Astra, Ionuţ (n.r. — finanţatorul Ionuţ Negoiţă) nu m-a căutat, iar ieri am văzut comunicatul din partea lui. M-a sunat aseară, dar am văzut târziu apelul lui. Și asta m-a făcut să decid să nu mai continui la Dinamo din vară. Sigur, sută la sută. Din moment ce nu eşti apreciat şi respectat eu nu pot să mai continui. Acum anunţ oficial, nu i-am comunicat (n.r. — lui Ionuţ Negoiţă). Nu i-am anunţat nici pe jucători. Nu există nimic care să mă facă să mă răzgândesc. Eu am avut contract un an. Am terminat sezonul regulat pe locul doi şi am întâlnit Steaua de şase ori şi nu am pierdut. Iar prin asta i-am făcut pe suporteri să fie mândri de echipa Dinamo şi să nu mai fie umiliţi de Steaua. Eu am zis că vin şi gratis la Dinamo, şi am venit, pentru că acesta e cel mai mic salariu pe care l-am avut de când am început cariera de antrenor. Ba nu, mint, am avut 5.000 de euro când eram secundul lui Boloni la echipa naţională. Și când am venit la Dinamo nici nu m-am uitat pe contract, pentru că aveam nişte clauze… puteam fi dat afară în orice moment”, a spus Rednic.

El s-a arătat dezamăgit de anunţul făcut de Negoiţă în care acesta a afirmat că va continua negocierile pentru prelungirea contractului în funcţie de rezultatul din finala Cupei României cu CFR Cluj.

„Au apărut în presă tot (n.r. — detalii din cadrul negocierilor), e ca o carte deschisă, dar clauzele alea drăguţe nu au apărut. Ei au făcut o ofertă, eu am făcut o contraofertă, nu am intrat în amănunte. Am zis că vom discuta după meciul din Cupă. Dar când văd că se spune că aşteptăm rezultatul din Cupa României… păi după ce am făcut eu la Dinamo în perioada asta?… S-au făcut lucruri bune, am ajuns în finala Cupei după ce am eliminat la rând Pandurii, Astra, Steaua. Deci echipele de pe primele trei locuri. Aşa că dacă nici aceste rezultate nu îi dă o anumită siguranţă domnului Negoiţă… Nu sunt supărat pe domnul Negoiţă, el e patronul, el investeşte, are strategia lui. Dar prin ce a făcut mi-a arătat că nu are încredere în mine. Și are încredere în toţi specialiştii ăia care sunt la RIN şi care comandă toate prostiile care apar în presă. Acum să se sfătuiască cu ei şi să aleagă antrenorul”, a menţionat Rednic.

Tehnicianul nu înţelege de ce acţionarul majoritar consideră că trebuia să promoveze mai mulţi jucători tineri în condiţiile în care Dinamo a fost în mai multe etape echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga I.

„Chiar am văzut că sunt comparat cu Stoican la rezultate, dar sunt un pic mai scump ca el. Nu are rost. În plus, proiectul pe care mi l-a propus domnul Negoiţă nu coincide cu ceea ce doresc să fac eu pentru Dinamo. E un proiect la care eu nu vreau să particip. Nu vreau să intru în amănunte legat de proiect… dar dacă spui că eu nu am promovat tineri? Păi pe cine să mai promovez pe fraţii lor, pe copiii lor, pe cine să mai promovez? Am fost de atâtea ori declarată echipa cea mai tânără a etapei, pe cine să mai promovez? Dar nu asta contează. Sper ca cei care vor veni să facă mult mai bine decât am făcut eu. Am văzut că sunt nume grele propuse, antrenori foarte buni, Stoican, care poate să revină… Eu sper să continue munca mea”, a adăugat antrenorul.

Mircea Rednic nu ştie dacă jucătorii care au venit la propunerea lui vor pleca în condiţiile actuale, dar precizează că îşi doreşte foarte mult să câştige Cupa României, un trofeu care îi lipseşte din palmares ca antrenor la Dinamo.

„Nu ştiu dacă jucătorii pleacă, e treaba lor. Dar au contracte, nu pot să plece de capul lor. Contractul meu se termină pe 31 mai. Oferte am şi am avut. Din străinătate. Nu zic că nu mai vin în ţară. E frumos aici, e agitaţie, la tiroida mea exact de asta am nevoie, de stres. Voi analiza şi voi lua o decizie zilele următoare. Mai avem două meciuri, primul cu Viitorul şi de abia am reuşit să fac un lot de 16 jucători de câmp. O să fie un meci interesant, pentru că ne dorim să încheiem campionatul cu o victorie. Iar în finală îmi doresc foarte mult să câştigăm, pentru că îmi lipseşte din palmares o Cupă cu Dinamo”, a mai spus Rednic.

În cadrul conferinţei de presă, Mircea Rednic i-a răspuns lui Marius Șumudică, antrenor care afirmase după meciul Astra Giurgiu — Dinamo, scor 4-2, că jucătorii săi i-au bătut pe adversari chiar şi după ce băuseră 50 de şampanii şi 7 lăzi de bere.

„Șumi este un antrenor bun, dar nu ştie să se comporte nici când pierde, nici când câştigă. Când pierde ori îl ia inima şi se duce la spital, ori primeşte brichete din cer. Iar când câştigă îşi ia la mişto adversarul. Să nu uite că Dinamo a luat 9 puncte Stelei. Și el e campion şi pentru munca lui şi pentru munca echipei lui. Și să nu uite că el nu a format o echipă, el a găsit acolo o echipă. Sunt şase jucători care acum patru ani au lucrat cu mine. Nu că am eu un merit, dar erau acolo. El a preluat o echipă. Iar meritul lui este că a gestionat o echipă prin perioada prin care a trecut. Dar e bine să-şi respecte şi colegii şi echipele„, a precizat Rednic.

Antrenorul Mircea Rednic a fost instalat la conducerea tehnică a echipei Dinamo la 5 mai 2015, contractul semnat fiind valabil până la 31 mai 2016. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata