O româncă cere companiei PwC despăgubiri-record pentru discriminare rasială

– Daily Mail a publicat poza romancei care a dat in judecata compania PricewaterhouseCoopers (PwC) pentru discriminare cerand daune record de 40 milioane lire sterline.

Foto: Daily Mail

.

Mihaela Popa, o romanca in varsta de 31 de ani care a lucrat timp de doi ani in functia de consultant la firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) din Londra, a dat in judecata compania pentru discriminare si cere daune de 40 mil. lire sterline (46 mil. euro), potrivit editiei electronice a cotidianului britanic The Telegraph.

Popa, care a fost angajata PwC in perioada 2004 – 2006, sustine ca a fost victima unor atacuri rasiste la locul de munca si a fost facuta sa se simta ca o prostituata de catre colegi, pentru ca provenea din Europa de Est.

Mai multi colegi, printre care si managerii de vârf, ii raspundeau la intrebari facând aluzii sexuale. Unii dintre cei cu care lucra credeau chiar ca era un spion comunist si ca lucra sub acoperire pentru Securitate, politia secreta din timpul regimului comunist.

Românca spune ca i s-a solicitat sa faca si munca necalificata, asa cum este arhivarea, in timp ce colegii sai britanici mai putin calificati primeau sarcini mai provocatoare. Când a intrebat un manager de ce a primit munca necalificata, i s-a raspuns ca “era nevoie de cineva care sa curete murdaria”.

Mai mult, ea pretinde ca, in timpul unei discutii la birou despre gripa aviara din Romania, un coleg de-al sau a indicat-o spunand ca „aceasta pasare romaneasca va avea o moarte lenta”.

Femeia spune ca sufera de depresie severa si anxietate si ca i-a fost ruinata cariera de contabila.

In functia de contabil judiciar al companiei din Londra, Popa avea un salariu anual de 41.000 de lire sterline (47.500 de euro), insa documentele pe care le-a trimis Tribunalului din Londra arata ca ea cere de aproape 1.000 de ori mai multe daune decat castigul sau anual.

Femeia cere 40 de milioane de lire drept compensatie pentru pierdea veniturilor si pentru imbolnavire, despagubirea fiind considerata cea mai mare suma ceruta vreodata intr-o disputa privind discriminarea rasiala.

Românca a mai spus ca felul in care a fost tratata, pe perioada cât a fost angajata la firma, intre 2004 si 2006, a devenit “treptat de nesuportat” pâna când a simtit ca nu mai are alta optiune decât sa demisioneze.

Începându-si cariera in 2000 la biroul PwC din Bucuresti, Popa o obtinut o bursa de studiu pentru un master in finante la Universitatea din Chicago.

Ea a ocupat apoi pentru scurt timp functia de contabil la filiala din Chicago a PwC, unde spune ca a fost de asemenea discriminata rasial, inainte de a se transfera la Londra, in septembrie 2004.

Femeia a demisionat in cele din urma in noiembrie 2006, dupa ce a suferit câteva luni de depresie si anxietate.

Ea a mai dat o data in judecata compania insa a pierdut procesul, de aceasta data pretinzând ca are dovezi mai detaliate.

Citește și
4 Comentarii
 1. rusu daniela spune

  super!si eu m-am saturat de cum ne privesc emancipatii astia!bafta multa!

 2. Georgeta spune

  Are dreptate: toţi englezi se consideră rasă superioară şi europa ne tratează că pe sclavi

 3. Cosmin spune

  Bravo Mihaela!!! Asa ar trebui sa reactioneze toti romanii care muncesc in strainatate si sunt „folositi” in mod profitabil, indiferent de domeniul de activitate. Te felicit ptr puterea si curajul de care dai dovada, avand in vedere circumstantele si faptul ca si eu muncesc in acelasi domeniu (in strainatate) si te pot intelege perfect. Iti urez succes si NU DA INAPOI ORICARE AR FI DECIZIA!!!! MERGI PANA LA CAPAT!!!!

 4. ionascu ion spune

  Bai fetita, metoda buna de imbogatire ai gasit! De ce nu ai plecat imediat sau n-ai facut scandal imediat! Ceeace faci este tot o forma moderne de prostitutie! Apoi cum ai ajuns la suma asta record? Chiar asa de bascalie, nu te saturi deloc! Citeva mii nu ar fi ajuns?
  Mi-e rusine de fete de teapa ta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata