Oprea: Deplasarea din 20 octombrie, în scop profesional; nu am ştiut că e vorba despre un accident

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, luni, că speculația apărută în presă că ar fi utilizat echipajul de însoțire în trafic fără temei legal ”e complet nefondată”, precizând că detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispoziția Parchetului.

”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Gigină și-a pierdut viața în misiune. (…) Am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înainte de înmormântare din respect pentru familie. Poliția a făcut publice detalii. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală. (…) În ceea ce mă privește, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanțe familiei îndurerate, să nu cedez tentației de a oferi declarații care mă puteau disculpa public în raport cu acuzațiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculațiile vehiculate cu cinism.

Am ales să mă asigur că familia lui Bogdan Gigină știe cât de mult regret, că regretăm toții cei din MAI pierderea acestuia. (…) Am ales să acord prioritate faptului că MAI, structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului cu promptitudine toate informațiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în seara de 20 octombrie, în timpul unei deplasări în scop profesional”, a spus Oprea, la MAI.

El a afirmat că nu a știut, în acel moment, că este vorba de un accident.

”La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am văzut de ce, nu am știut că e vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de Poliție din față oprită și polițistul alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să plecăm mai departe. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo. (…) Am comunicat imediat cu șefii de structuri din MAI pentru intervenția de urgență a echipajului SMURD și le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ce se întâmplă. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în trei minute și jumătate. Din păcate, colegul nostru nu a putut fi salvat. Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar știu că am făcut tot ceea ce e omenește posibil, la acel moment, pentru salvarea vieții lui Bogdan”, a susținut Oprea.

Referitor la speculațiile conform cărora în activitatea sa ar fi încălcat legea sau ar fi utilizat dispozitivul de însoțire în trafic fără temei legal, Gabriel Oprea a precizat că acestea sunt „complet nefondate”.

În ceea ce mă privește, speculațiile potrivit cărora în activitatea mea aș fi încălcat legea sau aș fi utilizat dispozitivul de însoțire în trafic fără temei legal, vă asigur că acestea sunt complet nefondate. MAI și structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfășurarea anchetei și vom pune în continuare la dispoziția Parchetului toate documentele și informațiile solicitate. Vreau să-i asigur pe toți colegii mei, pe toți partenerii instituționali ai ministerului, că, în calitate de vicepremier pe securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, voi continua să-mi fac cu responsabilitate datoria, voi continua să-i sprijin pe ei, pe familiile lor și mă voi bate întotdeauna pentru drepturile lor„, a arătat Oprea. El și-a exprimat, din nou, regretul și a transmis compasiunea sa familiei polițistului decedat. „Așa cum nimic nu este mai presus de viață, nimeni nu este mai presus de lege”, a conchis vicepremierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata