Papricaş de peşte bănăţean cu găluşte sau cartofi natur

Bănățenilor le plac preparatele din pește, preferând peștele proaspăt pescuit din apele reci ale Timișului sau de prin bălți bogate în știucă plină de icre sau crap. Nu le prea place somnul, pentru că, spun ei, are gust de mâl.

Pentru papricașul de pește „bănățean” dăm o fugă la Giroc și intrăm în bucătăria Danielei Jicherean.

„Rețeta ne cere 500 gr. de pește (crap), două cepe, o glăvie (căpățână) de usturoi, doi ardei grași, două roșii, sare, piper, boia de ardei dulce și iute, foi de dafin, o lingură de untură”, spune Daniela Jicherean.

Pentru preparare prăjim ceapa în untură, adăugăm usturoiul și ardeiul tăiat fâșii și lăsăm să se amestece bine aromele. Apoi, turnăm apă fierbinte în oală până se acoperă compoziția și lăsăm să dea câteva clocote, după care punem peștele tranșat și se continuă fierberea „până ce peștele învață că trebuie să trăiască în armonie cu dinstuiala din vas. Când este suficient de scăzut saftul, se pun roșiile tăiate cubulețe și condimentăm”.

Gulașul de pește poate fi servit cu găluște făcute din ou, făină și unt sau cu garnitură de cartofi natur, ne recomandă Daniela Jicherean. Poftă bună! (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata