Putin şi Medvedev, uniţi în efortul de modernizare economică a Rusiei

Premierul rus, Vladimir Putin, a sprijinit sâmbata recentul apel al presedintelui Dmitri Medvedev pentru modernizarea profunda a economiei tarii, in incercarea de a pune capat zvonurilor prinvind disensiunile in cadrul tandemului Medvedev-Putin, aflat la putere, transmite AFP.

Dmitri Medvedev a declarat pe 12 noiembrie ca este necesara o modernizare profunda a Rusiei, criticând mega-intreprinderile publice aparute in cea mai mare parte in timpul guvernarii lui Putin, in calitate de presedinte al tarii. Discursul lui Medvedev a reluat speculatiile cu privire la divergentele dintre cei doi oameni politici.
Într-un discurs ce a avut loc sâmbata, la congresul anual al partidului la putere, Rusia Unita, in Saint-Petersburg, Putin a pledat in favoarea masurilor cerute de presedinte.
“Sunt sigur ca apelul la modernizare reflecta dorinta intregii societati ruse”, a declarat Putin.

Mai târziu, canalele de televiziune transmiteau imaginea celor doi oameni de stat cinând impreuna intr-un restarant din Saint-Petersburg, oras de bastina al amândurora.
“Criza, cu toata gravitatea sa, a aratat ce pret trebuie sa plateasca o tara care s-a opus inovatiei, care are o productivitate slaba, care isi risipeste resursele si in care exista multa birocratie”, a declarat la congres premierul rus, cons iderat inca omul politic cel mai puternic din Rusia.

Putin a felicitat Rusia pentru ca a stiut sa evite pericolul ca actuala criza economica sa degenereze intr-o criza financiara, asemanatoare celei cu care Rusia s-a confruntat in 1998. Totodata, Putin a recunoscut ca economia Rusiei se va contracta intre 8 si 8,5% in 2009: “Nu este chiar atât de rau pe cât ne asteptam (…), insa este totusi mult, si mai rau decât in multe alte tari”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata