Schimb de terenuri între Primăria Iaşi şi consilierul Sorin Ionescu

Membrii Comisiei de Urbanism au avizat ieri un schimb de teren între Primărie şi firma „Instalaţii Grup” ce aparţine consilierului local PD-L Sorin Ionescu.

„Este vorba despre o solicitare a mea adresată Primăriei în ce priveşte un schimb de terenuri în zona adiacentă cartierului Amfiteatru, un schimb echitabil, care este motivat de amenajarea unei căi de acces cu o lăţime de 7 metri şi două trotuare de câte un metru, dar şi pentru amenajarea a 50 de locuri de parcare”, a declarat Sorin Ionescu.

Una dintre solicitările urbanistice care a ridicat unele semne de întrebare a venit din partea Universităţii „Al.I. Cuza” şi s-a referit la construirea unui cămin studenţesc în incinta Seminarului Teologic de pe strada Crişan, se consemnează în Evenimetul.

„Va trebui să vedem exact zona unde se doreşte construirea acestui cămin şi dacă se îndeplinesc anumite criterii esenţiale din punct de vedere arhitectural, pentru a se contopi cu specificul clădirilor de patrimoniu din jur. Nu trebuie să uităm că Seminarul Teologic de la Iaşi este cel mai vechi din România şi trebuie să fim foarte atenţi în avizele pe care le dăm pe partea de patrimoniu”, a declarat consilierul Gabriel Surdu.

Notarul Daniela Bădărău a primit aviz favorabil pentru construirea unei spălătorii auto în şoseaua Bucium, nr. 57. Zona Păcurari va mai avea un cartier rezidenţial – „Colina Însorită”, ce se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 75.000 de metri pătraţi.

(sursa: Evenimentul)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata