Toate achiziţiile Inspectoratului de Stat în Construcţii au fost stopate

Toate achiziţiile Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) au fost stopate după ce instituţia a trecut în subordinea Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat ministrul Elena Udrea.

Întrebată de presă despre un contract de uniforme pentru inspectori, Udrea a precizat că ISC nu a apucat să facă acea achiziţie publică.

În luna mai 2010, Inspectoratul de Stat în Construcţii a trecut din subordinea directă a Guvernului şi coordonarea primului-ministru în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Anul trecut, ISC a fost în atenţia premierului pentru achiziţiile sale, considerate sfidătoare. Primul ministru Emil Boc declara în 2009 că Inspectoratul de Stat în Construcţii a cheltuit 16 milioane de euro în 2007 pentru o clădire, deşi autoritatea îşi desfăşoară activitatea într-un sediu pentru care nu plăteşte chirie.

La Inspectoratul de Stat în Construcţii, în anul 2007 a fost achiziţionat un sediu în valoare de 10.900.000 de euro, la care s-au mai adăugat cinci milioane de euro pentru lucrări de evaluare a clădirii şi de racordare la reţeaua electrică.

Şeful Executivului mai atrăgea atenţia că la ISC banii publici au fost direcţionaţi spre investiţii fără să facă parte din „sistemul integrat de cheltuire raţională” a banului public. Premierul a mai remarcat că programul de achiziţii de bunuri şi servicii al aceleiaşi agenţii, pentru anul 2008, a fost de 53 de milioane de euro.

El a enumerat, printre achiziţiile din acel an: ambarcaţiune Merry Fisher, în valoare totală de 225.500 de lei, 42 de autoturisme de teren Mitsubishi (92.986 de lei bucata), şase automobile de teren Hyundai Santa Fe (120.331 de lei bucata), patru autoturisme Volkswagen Passat, şase automobile Skoda Octavia, un Volkswagen Tuareg, 36 de Dacia Logan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata