Transelectrica începe testele de punere în funcţiune a turbinelor eoliene din Dobrogea

Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice -Transelectrica va începe luni, 31 mai,  testele de punere în funcţiune a celor 70 turbine eoliene din Dobrogea, a declarat directorul general adjunct al Transelectrica, Octavian Lohan, într-un seminar de profil.

„Vom începe luni testele de punere în funcţiune a celor 70 de turbine instalate de grupul ceh CEZ în localitatea Fântânele (Constanţa) la staţia Tariverde. Acestea fac parte din prima etapă a celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, ce va avea 600 de MW”, a spus Lohan.

Prima etapă a parcului eolian din localitatea Fântânele vizează instalarea unui număr de 139 de turbine şi va fi finalizată cu câteva luni de întârziere, respectiv în luna septembrie. Cea de-a doua etapă derulată în comuna Cogealac, prevede alte 101 turbine. Turbinele au fiecare o capacitate instalată de 2,5 MW.

Directorul general adjunct al Transelectrica a precizat că staţia de la Tariverde va asigura conectarea la Sistemul Energetic Naţional pentru o capacitate instalată de peste 2.000 MW.

Lucrările la parcul eolian al CEZ au început în 2008. CEZ a preluat, în august 2008, de la firma Continental Wind Partners, două proiecte de energie eoliană situate la nord de Constanţa, lângă localităţile Fântânele şi Cogealac, care vor avea o capacitate totală de 600 Megawatti. Proiectul CEZ din Dobrogea reprezintă o investiţie de 1,1 miliarde de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata