Ultima strigare pentru cei care doresc să se debranşeze

– Procesul pentru efectuarea unei decuplări de la sistemul centralizat de încălzire durează aproximativ 30 de zile, iar odată cu începerea furnizării de agent termic nu se mai fac debranşări.

Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să depuneţi o cerere de debranşare la furnizorul de căldură şi apă caldă.

Ulterior, va trebui obţinut acordul privind debranşarea al asociaţiei de proprietari, exprimat în adunare generală. Totodată, este necesară aprobarea vecinilor cu care solicitantul are pereţi comuni sau planşee comune (sus/ jos, dreapta/stânga).

Ulterior, cel interesat va trebui să contacteze un expert autorizat în instalaţii termice, care să întocmească un proiect tehnic de debranşare. O astfel de documentaţie costă între 500 lei şi 800 lei, în funcţie de compania căreia vă adresaţi, iar elaborarea ei se face în 5-8 zile, scrie Evenimentul Zilei.

Proiectul se depune la furnizorul agentului termic, care îl verifică şi emite un referat tehnic privind debranşarea. În Bucureşti, taxa pentru eliberarea avizului la proiect este de 59,34 lei, fără TVA.

Decuplarea de la reţea presupune o taxă, care variază în funcţie de numărul de etaje al scării şi de tipul de legături între calorifere. Ea este între 47 şi 85 lei, fără TVA, pentru primul calorifer şi de 9 lei pentru fiecare din celelalte unităţi.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata