Un kilogram de roşii din 2010, echivalentul unei tomate din 1990

– Agricultura tehnologizată a dus la creşterea numărului de cancere de colon, a bolilor de stomac şi de ficat, avertizează medicii nutriţionişti

Ca să primească cantitatea necesară de substanţe nutritive, un român trebuie să mănânce un kilogram de roşii pentru a obţine beneficiile pe care în urmă cu 20 de ani le obţinea dintr-o singură tomată, spune pentru Gândul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Astăzi, pentru ca organismul să beneficieze de aceeaşi cantitate de substanţe nutritive trebuie să mărim cantitatea de fructe sau legume pe care o mâncăm. De exemplu, înainte mâncam o roşie şi era suficient, astăzi trebuie să mâncăm un kilogram pentru ca organismul să primească aceeaşi cantitate de vitamine şi minerale”, precizează prof. dr. Mencinicopschi.

Potrivit specialiştilor în nutriţie, alimentele au început să îşi piardă din proprietăţile avute în urmă cu 20 de ani.Acest fenomen nu se întâmplă numai la noi în România, ci la nivel global„, precizează biologul Livia Nena.

Ea spune că agricultura tehnologizată practicată în secolul XXI a dus la creşterea numărului de cancere de colon, a bolilor de stomac şi de ficat. „Fructele şi legumele cultivate astăzi prezintă o carenţă de elemente nutritive. Despre substanţele chimice folosite ca îngrăşământ putem spune că «otrăvesc» alimentele. Pământul este poluat, secat de săruri minerale, esenţiale pentru ca alimentele să fie nutritive„, mai spune medicul Nena.

Citește și
1 Comentariu
  1. mitel spune

    da,ma,si pentru a gandi cat gandea un om acum 20 de ani azi e nevoie de un stadion plin la unmeci de LC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata