Ungureanu: Forţa Civică nu-l va vota niciodată pe Antonescu

Forţa Civică nu-l va vota niciodată pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, nici în primul tur, nici în turul doi, a afirmat duminică preşedintele partidului, Mihai Răzvan-Ungureanu.

„Asta nu înseamnă că nu putem lăsa membrilor noştri libertatea încotro îşi vor îndrepta votul. Câtă vreme partidul are propriul candidat nu avem cum susţine altul. Constat a mia oară că forţele politice de dreapta, cu excepţia Forţei Civice, sunt incapabile să gândească în termenii acţiunii politice unitare. Am vorbit de nenumărate ori până acum despre unirea dreptei, dar am vorbit la nişte urechi surde. Marea majoritate a liderilor politici de dreapta sunt mărunţi, cu o gândire de debara, se uită doar la vârful picioarelor, nu se uită la drum. Lipsa de viziune este catastrofală în opoziţia românească. Nu-i nimic, o vom suplini noi”, a spus Ungureanu într-o conferinţă de presă.

În context, el a arătat că marţi, 4 martie, este ultima zi când se mai pot depune documentele pentru o alianţă electorală.

”După cum se ştie toate partidele au anunţat că merg singure în alegerile europarlamentare. Asta este imaginea dreptei politice în România. Au anunţat că merg singure în alegeri PDL, PNŢCD, PMP. Toţi cei care au spus că vor unitatea dreptei se comportă exact pe dos. Mă întreb care dintre aceste partide reprezintă o dizidenţă a PSD? În condiţiile acestea, opţiunea noastră rămâne unitatea dreptei pe termen mediu şi lung, dar mergem singuri în alegeri cu propria listă”, a adăugat Ungureanu.

Pe de altă parte, referindu-se la votul pe care Parlamentul ar putea să-l dea săptămâna viitoare pentru formarea unui nou guvern, liderul FC a spus ”fără UDMR şansele să treacă sunt de 50-50, iar cu UDMR de 80-20”.

„Îi aştept pe cei de la PNL cu declaraţii despre nevasta care a fost până ieri. Dacă Guvernul nu trece intrăm într-o criză politică majoră ceea ce nu ne trebuie într-un an electoral”, a mai spus Ungureanu.

Preşedintele Partidului Forţa Civică participă duminică la Braşov la şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului şi la o întâlnire cu conducerile organizaţiilor partidului din zona centru.

„Discutăm despre votul pe care trebuie să-l dăm pentru noua formulă guvernamentală, votul în situaţia în care preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va fi debarcat din funcţie, votul pentru opţiunea în care Guvernul Ponta 3 propus pentru susţinere în Parlament nu trece şi se deschid mai multe posibilităţi. De la alegeri anticipate, care ar fi grave pentru acest an, până la Guvern de uniune naţională. Gândim toate aceste scenarii”, a spus Ungureanu.

El a mai arătat că în Biroul Politic Naţional se va discuta despre înţelegerile ”tehnice” pe care le poate avea FC cu filialele judeţene ale partidelor din opoziţie pentru securizarea votului, în aşa fel încât, în secţiile de vot unde există reprezentanţi ai partidului, ai PMP sau ai PDL să existe certitudinea că numărătoarea va fi corectă.

Ungureanu a anunţat că va cere ministerului de Interne ca în toate secţiile de vot să fie montate camere de luat vederi.

Totodată, el a arătat că la BPN se va discuta posibila colaborare cu PNL la nivel teritorial, pentru campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

”Contacte la nivel teritorial există cu toate partidele, dar în cazul PNL este nevoie de o gândire foarte matură şi clară. PNL nu se mai află la putere în acest moment, dar este alături de PSD în teritoriu ceea ce nu este normal”, a spus Ungureanu.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata