Vasile Blaga: La Ministerul Administraţiei şi Internelor rămân doar trei secretari de stat

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat, la Galaţi, că va rămâne doar cu trei secretari de stat dintre cei şase existenţi în prezent şi alţi 11 asimilaţi cu această funcţie.

Ministrul a precizat că instituţia pe care o conduce are în prezent şase secretari de stat la care se adaugă încă 11 asimilaţi cu rangul de secretar de stat, cum ar fi şefii de la Rezervele de Stat, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici sau Organizare-Mobilizare.

Blaga a afirmat că vor rămâne trei secretari de stat, doi pe administraţie publică şi unul pe ordine publică. Cel din urmă va fi un fel de şef de stat major ca în Armată şi va coordona activitatea inspectorilor şefi ai Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră.

Ministrul a spus că cei doi secretari de stat pe administraţie, Gheorghe Emacu, pe relaţia cu comunităţile locale, şi Mihai Capră, pe relaţia cu prefecturile, vor rămâne în funcţie, despre ultimul afirmând că „a fost cel mai bun prefect din România în perioada 2006-2010”.

Întrebat dacă secretarii de stat şi asimilaţii acestora, care vor fi restructuraţi, vor primi alt post, Blaga a răspuns: „Dacă eu nu sunt ministru sau parlamentar, sunt inginer”.

Ministrul a mai anunţat că nu numai jumătate dintre subprefecţi vor fi restructuraţi, ci şi o treime dintre angajaţii prefecturilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata