Vineri, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe majoritatea indicilor

În şedinţa de vineri 30 iulie, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe majoritatea indicilor, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 4,95 milioane de lei (un milion de euro) după prima oră de la debut.

Astfel, indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, a înregistrat o apreciere de 0,08%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un avans de 0,09%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era pe plus cu 0,02%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a „pierdut” 0,01%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era în scădere cu 0,39%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor s-a depreciat cu 0,28%.

Aşadar, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Biofarm (+3,1%), One United Properties (+2,67%) şi Turism Felix (+2,48%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile SIF Muntenia (-1,98%), SIF Banat Crişana (-1,85%) şi Alumil Rom Industry (-1,8%), potrivit BVB.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata