Vlădescu: Fără exporturi solide, România nu are nici o şansă să depăşească criza

20

Exporturile solide reprezintă singura şansă a României de a avea creştere economică pe termen lung şi a depăşi criza, a declarat joi (18 februarie 2010) la reuniunea consilierilor economici din străinătate, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Acesta i-a criticat pe consilierii economici din străinătate, cărora le-a cerut să-i sprijine pe întreprinzătorii care vor să exporte, indiferent de mărimea lor. ‘Pentru o bună parte din economia românească, dumneavoastră (n.r consilierii economici) nu existaţi.
O parte din economie nu este conectată în exterior. Întreprinzătorii români nu sunt atât de sofisticaţi şi nu ştiu limbajul dumneavoastră diplomatic. Colegii mei de pe stradă, când vin la dumneavoastră, nu găsesc porţi deschise ci închise.

Acesta este mesajul întreprinzătorilor români care au nevoie de dumneavoastră. Trebuie să fiţi deschişi către ei… Întreprinzătorii nu sunt cei care merg la un hotel de cinci stele şi uită să plătească o masă scumpă. Sunt cei care vor să exporte de 10.000 de euro şi nu ştiu unde să se ducă. Sunt puţine şanse să avem o creştere economica durabilă pe termen lung fără o creştere e a exporturilor. Nu avem şanse să creştem fără suportul dumneavoastră.

Lăsaţi poziţia diplomatică, genul de comportament de până acum. România a crescut şi nu numai pe baza întreprinzătorilor mari ci şi a celor mici. Lăsaţi aroganţa, încercaţi să îi vedeţi pe toţi ca pe nişte oameni. Fără exporturi solide, România nu are nicio şansă’, a declarat Vlădescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata