Care sunt alimentele care combat oboseala?

129

Alimentația joacă un rol important în buna funcționare a organismului, iar uneori, oboseala acestuia nu este cauzată doar de lipsa somnului sau de un program aglomerat, ci de o alimentație deficitară, care nu îi furnizează nutrienții necesari. 

În cadrul unei alimentaţii zilnice este bine să ţinem cont de alimente neprocesate, fructe şi legume, seminţe, cereale intregrale şi carbohidraţi.

La capitolul neprocesatelor, în timp ce un burger cu cartofi prăjiți poate fi delicios atunci când îl mănânci, valoarea lui nutrițională este foarte mică. În schimb, alimentele procesate, precum bomboanele, conservele, fast-food-urile, etc, sunt pline de conservanți, aditivi și ingrediente artificiale care îți pot încetini organismul, fapt pentru care ar trebui să le înlocuiești cu cele neprocesate.

Fructele şi legumele în funcţie de sezon, cu cât mai proaspătă este mâncarea ta, cu atât mai mulți nutrienți va conține. În consumul fructelor și legumelor de sezon, acestea înseamnă că s-au copt în mod natural.

În alimentaţia zilnică sunt recomandate, nucile și semințele, acestea sunt unele dintre cele mai bune alimente în combaterea oboselii și senzației de foame. Adăugarea nucilor și semințelor în dieta ta îți va oferi nutrienți sănătoși și energie.

Încearcă migdalele, nucile din Brazilia, caju-ul, semințele de floarea soarelui sau de dovleac. Este recomandat să mâncați varianta crudă, fără sare.

Dacă trebuie neapărat să bei ceva, optează pentru cafea neagră sau ceai neîndulcit. Sucurile sau energizantele sunt pline de zaharuri și ingrediente artificiale care pot cauza probleme de sănătate.

 

La capitolul proteine slabe, carnea roșie plină de grăsime adaugă grăsimi saturate în dieta ta. Carnea mai slabă, precum puiul, curcanul și peștele oferă corpului tău proteine de calitate, dar care conțin mai puține grăsimi. Peștele bogat în acizi grași omega 3, cum ar fi somonul sau tonul, conțin grăsimi sănătoase pentru inimă.

 

Totodată, la fel ca în cazul alimentelor procesate, carbohidrații rafinați ca zaharurile și făina albă au puține elemente nutritive. Înlocuirea acestora cu cereale integrale și carbohidrați complecși asigură energia potrivită pentru corpul tău.

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Digi24.ro