Care sunt cei mai puternici actori din agricultura românească?

69

Problema crizei alimentare globale a devenit realitate, după începerea războiului din Ucraina. În acest an, România, chiar dacă nu era un importator de grâu sau cereale din Ucraina sau Rusia, a fost profund afectată de secetă, care a influențat atât culturile de vară, cât și cele de toamnă. În aceste condiții domeniul agriculturii devine unul de importanță strategică în arhitectură economică a României.

În contextul agrar, În cadrul ediţiei „Top 300 Companii„, premiile au fost acordate de Nicu Vasile, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR:

Romsilva primește premiul pentru „Excelență în domeniul silviculturii”

Astfel, Regia Națională a Pădurilor Romsilva a înregistrat o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de lei în 2021, în creștere cu 25% față de anul 2020. Romsilva este unul dintre cei mai importanți angajatori din România, cu aproximativ 14.600 de salariați.

În opinia sa, Nițescu Eleodor Olavi, director general adjunct la Regia Națională a Pădurilor a ridicat premiul în numele companiei: „Mă simt onorat în numele echipei mele geniale să fim la această gală, să primim acest premiu. Primim acest premiu ca dovadă a profesionalismului colegilor mei din teren. În contextul actual, în care criza de energie și bătălia pe resurse reprezintă un principal punct, consider că lemnul reprezintă o resursă a viitorului”.

Ameropa Grains primește premiul pentru „Cel mai mare trader de cereale din regiunea Dunării”

Iar, Grupul Ameropa din România  care este compus de Azomureș şi este cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains, cel mai mare trader de cereale de pe piața locală și Chimplex, jucător implicat în operațiunile portuare. Ameropa Grains a înregistrat o cifră de afaceri de 7 miliarde de lei în 2021 și un profit de 60 milioane de lei.

Cargill primește premiul pentru „Creștere cu 37% a cifrei de afaceri în numai un an”

De asemenea, Cargill, al doilea cel mai mare trader de cereale de la noi din țară, a înregistrat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de lei în 2021 și un profit de 32 milioane de lei. La nivel internațional, grupul Cargill este unul dintre cele mai mari din industria alimentară globală, cu peste 150.000 de angajați în 70 de țări.

Aceştea sunt cele mai importante companii din economia românească în top, în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro