Familia Regală a Marii Britanii și-a făcut apariția în public cu flori de mac roșu în piept, un simbol de suflet pentru britanici

143

Familia Regală a Marii Britanii și-a făcut de multe ori apariția în public cu un obiect pe piept. Este un simbol de suflet pentru britanici, însă nu multe persoane îi cunosc semnificația. Ce înseamnă acesta, de fapt?

Astfel, Familia Regală a Marii Britanii și-a făcut apariția în public cu flori de mac roșu în piept, un simbol de suflet pentru britanici. Acestea reprezintă sângele vărsat pe câmpul de luptă, în timpul Războaielor Napoleoniene.

În contextul tradiției britanice, florile de mac roșu au crescut în număr foarte mare în locurile în care au fost amplasați soldații morți. Printre membrii Familiei Regale care au fost văzuți de foarte multe ori cu acest accesoriu se numără prinții Harry și William, prințesa Diana, dar și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Obiceiul a început din anul 1921

Concret, obiceiul britanicilor de a purta flori de mac în piept a început din anul 1921, iar originile tradiției se regăsesc și într-un poem numit „Pe câmpiile Flandrei”, scris de John McCrae, conform military.com

Foarte multe persoane importante din Marea Britanie poartă astfel de flori în piept la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, lucru respectat în special de Familia Regală a Marii Britanii.

Astfel, „Simbolismul macului nu se datorează doar Marii Britanii și Commonwealth-ului; popularitatea sa provine de la o profesoară de la o universitate din Georgia și de la sprijinul său pentru toți veteranii de război.

Până în 1915, Frontul de Vest al Primului Război Mondial se transformase în ororile războiului de tranșee pentru care ne amintim astăzi de război. Armata germană a ales Ypres, în vestul Belgiei, pentru a testa o nouă armă menită să spargă impasul tranșeelor: gazul clor.

Acel prim nor verde a ucis între 1.100 și 5.000 de soldați francezi, britanici, canadieni, belgieni și imperiali. Germanii au câștigat puțin teren, împingându-i pe aliații Triplei Înțelegeri la doar cinci kilometri mai aproape de orașul Ypres. Orașul însuși a fost distrus de focul de artilerie, iar cea de-a doua bătălie de la Ypres avea să dureze o lună întreagă, provocând aproape 100.000 de pierderi de ambele părți.

În urma luptelor de la Ypres, medicul canadian, locotenent-colonelul John McCrae, a fost distrus de pierderea unui bun prieten în lupte. Nu a trecut mult timp până când pământul mestecat al câmpului de luptă de la Ypres a început să înflorească valuri de maci roșii, a căror priveliște l-a inspirat pe McCrae să scrie poemul nemuritor Pe câmpiile Flandrei.

Macul roșu de porumb este o floare anuală, ceea ce înseamnă că floarea crește doar pentru un singur sezon, pentru a nu se mai întoarce decât dacă este replantată. Cu toate acestea, fiecare floare poate vărsa sute de semințe care vor germina aproape oriunde, inclusiv în pământul răscolit al unui câmp de luptă marcat. De asemenea, ele cresc și înfloresc relativ repede primăvara”, notează sursa menționată.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata