Ce măsuri poate lua Guvernul pentru a opri viitoarele creșteri ale prețului la carburanți?

43

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a venit cu vești bune pentru șoferi, după ce prețul la benzină a înregistrat creșteri masive. Astfel, ministrul Finanțelor a afirmat că Guvernul ar putea să prezinte până în 1 aprilie un set de măsuri pentru a opri viitoarele creșteri ale prețului la carburanți.

Sperăm să avem până în 1 aprilie aceste măsuri aprobate

Recent, ministrul a vorbit despre măsurile pe care statele europene le iau astfel încât să combată creșterea prețului la combustibili și a spus că prețul la benzină „se va tempera”. Totuși, acest lucru depinde de prețul barilului la petrol, spune Adrian Câciu.

În afirmaţiile sale, „Eu spun că se va tempera prețul la benzină, dar depinde de prețul barilului la petrol. Sunt soluții foarte multe pe masă. Unii vor să profite de scumpirile de la pompă. Trebuie să vedem exact cum acționează europenii. Noi avem câteva soluții pe care le prezentăm în Guvern. Săptămâna aceasta începe dezbaterea. Sperăm să avem până în 1 aprilie aceste măsuri aprobate”, a declarat ministrul Finanțelor la Digi24.

La ce prețuri au ajuns motorina și benzina din România?

În România, oamenii se confruntă cu un val de scumpiri fără precedent. Pe lângă facturile la gaze și electricitate, alături de prețul alimentelor, și prețurile carburanților au explodat în ultima perioadă.

În contextul Monitorului Prețurilor, acesta prezintă o statistică a prețurilor la benzină și motorină în România la data de miercuri, 16 martie 2022. Prețurile diferă de la o benzinărie la alta și variază între 7,80 lei și 8.31 de lei. Unde se găsește însă cea mai ieftin carburant?

În prezent, orice șofer poate monitoriza prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, pe Monitorul Prețurilor. Sursa citată arată că în București, în cursul zilei de miercuri prețurile porneau de la 7.8 lei pentru benzina standard și de la 8.26 lei pentru motorină.

Astfel, la bezinăriile Petrom din Capitală au fost raportate următoarele prețuri: benzină standard – 7.8 lei/l, 7.94 lei/l, motorină standard – 7.99 lei/l, benzină premium – 8.26 lei/l, 8.4 lei/l, motorină premium – 8.26 lei/l, 8.35 lei/l

Pe de altă parte, la benzinăriile OMV prețurile sunt mai mari: benzină standard – 8.03 lei/l, 8.17 lei/l, motorină standard – 8.29 lei/l, 8.31 lei/l , benzină premium – 8.64 lei/l , motorină premium – 8.72 lei/l, 8.79 lei/l

La benzinăriile MOL prețurile cresce și mai mult: benzină standard – 8.05 lei/l, 8.22 lei/l, motorină standard – 8.15 lei/l, 8.19 lei/l, benzină premium – 8.64 lei/l, 8.69 lei/l, motorină premium – 8.68 lei/l, 8.78 lei/l

În ceea ce privește situația de la benzinăriile LUKOIL, aici prețurile sunt mai acceptabile: benzină standard – 7.97 lei/l, motorină standard – 7.98 lei/l, benzină premium – 8.12 lei/l, 8.68 lei/l, motorină premium – 8.34 lei/l.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro