Fostul preşedinte Traian Băsescu, a mers la Poliție după ce duminică a provocat un accident rutier

17

Traian Băsescu  a fost implicat duminică într- un accident rutier. Acesta s-a dus, așa cum prevede legea, să raporteze tamponarea la Brigada Rutieră, la Biroul de Accidente Ușoare.

Potrivit legii acesta era obligat să facă acest lucru în termen de 24 de ore.

Traian Băsescu riscă o serie de sancțiuni

Având în vedere că fostul președinte nu se află la prima astfel de abatere, avocatul Adrian Cuculis a precizat care ar putea fi sancţiunile în cazul său.

În opinia sa, „El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași numărul de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei.

Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Trebuie amintit faptul că Traian Băsescu nu se află la primul accident de circulație.

Traian Băsescu nu este la primul accident de circulație. În anul 2008, cu o zi înainte de summit-ul NATO, Băsescu a tamponat din neatenție o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta. Cinci ani mai târziu, a fost implicat într-un accident identic, la Otopeni.

I se suspendă dreptul de a conduce pe drumurile publice?

În opinia avocatului Adrian Cuculis, situația ar putea fi considerată „un soi de recidivă” și Traian Băsescu s-ar putea trezi că nu mai are voie să circule pe drumurile publice.

Concret, “Fiecare dintre noi are un cazier contravențional. Deci dacă lucrurile aşa stau şi a primit mai multe amenzi contravenționale situaţia ar putea fi considerată un soi de recidivă şi la un moment dat punctele acumulându-se încet, încet să-i fie suspendat şi dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Aş mai reaminti o chestiune. S-au modificat lucrurile. Nu mai avem maxim 90 de zile, avem o jumătate de an când i se poate suspenda permisul de conducere. Deci o să fie amendat fără discuție”, a conchis avocatul Adrian Cuculis la Antena3.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata