În Marea Britanie, apare o nouă lege în traficul turier pentru milioane de șoferi

126

Apare o nouă lege în traficul rutier, pentru milioane de șoferi din Marea Britanie și printre ei numeroși români care s-au stabilit sau lucrează în această țară. Astfel, riști amenzi de peste 1.200 de euro dacă faci asta la volan. Mare atenție dacă ajungeți să conduceți în Anglia. Codul lor rutier se modifică complet.

În contextul rutier din această ţară, se pregătește noi reguli care vor intra în vigoare în trafic de la finalul lunii ianuarie. Este vorba de un set de 49 de modificări în legislaţia rutieră, care ar trebui să facă „mai ușoară viața pe drumuri”. Totuși, unele dintre ele au provocat o adevărată furtună în rândul şoferilor.

Noile reguli în traficul din Marea Britanie

Astfel, una dintre noile reguli controversate îi pedepsește pe șoferii care deschid ușa cu mâna „greșită” la ieșirea din vehicul. Mai mult, amenda preconizată este de 1.000 de lire sterline, sau 1.195 de euro, potrivit express.co.uk.

Ușa trebuie deschisă mereu cu mâna aflată mai departe

Despre această noua regulă este de fapt „veche”, și este vorba despre metoda „ Dutch Reach ”, care a apărut în Țările de Jos în anii 1960 și care a fost folosită de mult timp în unele țări ale Uniunii Europene. În Țările de Jos, se predă în școli și colegii și este folosită și ca probă la examenul de conducere pentru obţinerea permisului auto.

Dacă în România s-ar aplica „Dutch Reach”, șoferii ar trebui să deschidă ușa cu mâna dreaptă, ceea ce i-ar obliga să se uite în oglinda retrovizoare și în spatele mașinii, eliminând astfel punctele moarte și permițând vizibilitatea deplină a zonei. Aşadar, ușa ar trebui să fie deschisă cu mâna aflată „departe”, astfel încât corpul să se întoarcă, iar vederea din mașină să fie îndreptată peste umăr. Acest lucru face mai ușor de observat pietonii, bicicliștii și toți ceilalți utilizatori ai drumului.

Când pot circula șoferii pe linia de tramvai în România?

Regulile cu privire la circulația cu mașina pe linia de tramvai ridică semne de întrebare în rândul șoferilor. Însă, încălcarea acestor reguli poate atrage după sine contravenții rutiere serioase. Toți conducătorii trebuie să știe când să execute această manevră. Există totuși anumite condiții în care este permisă circularea pe linia de tramvai.

În contextul  regulamentului, conducătorii auto au obligația să lase liberă calea tramvaiului, mai ales la apropierea acestuia. Circulația pe linia de tramvai este posibilă atunci când situația o dictează și dacă bulevardul pe care se află are maximum două benzi de circulație pe sens.

De asemenea, pe arterele cu una sau două benzi pe sens, șoferii pot să circule pe linia de tramvai, câtă vreme nu vor perturba mersul mijloacelor de transport în comun și refugiile pentru acestea, special amenajate.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online