Preşedintele Volodimir Zelenski a fost implicat într-un accident rutier

24

Volodimir Zelenski a fost implicat într-un accident rutier în urmă cu doar câteva ore. Însă, starea în care se află președintele ucrainean chiar în aceste momente, este bună.

Informația despre Volodimir Zelenski, de la Kiev, este că a fost implicat într-un accident rutier. Anunțul a fost făcut de purtătorul său de cuvânt, Serhii Nykyforov.

Concret, oficialul ucrainean anunță că mașina în care se afla președintele Volodimir Zelenski a intrat în coliziune cu un alt participant la trafic. Totul s-a întâmplat în Kiev, spune acesta, care mai precizează că medicii au intervenit la timp.

În precizările sale, „La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehiculele din escorta lui”, a declarat Serghei Nikiforov, purtătorul de cuvânt al președintelui, într-un comunicat postat pe Facebook joi, la orele 01.22, (miercuri, 22.22 GMT).

Din fericire, Volodimir Zelenski nu s-a ales cu răni grave în urma impactului, acesta fiind rapid examinat de un medic. „Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost găsite răni grave”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Zelenski, Serhii Nykyforov.

Volodimir Zelenski a fost examinat de medici

De cealaltă parte însă, șoferul celeilalte mașini implicate în accidentul rutier a fost transportat de urgență la spital, mai precizează sursa citată.  Totodată, acesta ar fi primit îngrijiri de specialitate și din partea staff-ului medical a lui Zelenski.

„Medicii care îl însoţeau pe preşedinte i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului autovehiculului şi l-au transferat într-o ambulanţă”, a mai spus acesta.

În momentul de față, spune purtătorul de cuvânt al lui Zelenski, se fac investigații astfel încât să poată fi stabilite împrejurările în care accidentul rutier s-a produs. Oficialul ucrainean nu a dat însă mai multe detalii, cel puțin până acum.

„Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliţia va investiga toate împrejurările producerii accidentului”, a mai spus el.

Volodimir Zelenski, în vizită la Izium

În cursul zilei de miercuri, cu doar câteva ore înainte de producerea accidentului rutier, Volodimir Zelenski a efectuat o vizită în oraşul Izium, din regiunea de nord-est a Harkovului, la cinci zile după ce forţele ţării au recucerit oraşul după luni întregi de ocupaţie rusă.

În oraş, Volodimir Zelenski  a participat la a o ceremonie în piaţa principală, unde a fost arborat drapelul ucrainean pe clădirea administrativă a oraşului.

„Înainte, când ne uitam în sus, căutam mereu cerul albastru. Astăzi, când privim în sus, căutăm un singur lucru – steagul Ucrainei.

Steagul nostru în albastru şi galben este arborat deja în Iziumul eliberat. Şi aşa va fi în fiecare oraş şi sat ucrainean. Ne îndreptăm într-o singură direcţie – înainte şi spre victorie”, a afirmat Zelenski într-o postare pe canalul de Telegram al preşedinţiei ucrainene.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata