Ce merită să știi atunci când investești în criptomonede?

Știrile despre banii digitali electrizează oamenii din întreaga lume. Când vine vorba de criptomonede, Bitcoin și Ethereum sunt cele mai cunoscute.

Însă nu sunt singurele care îți pot garanta profitul. În ultimul timp noile aplicații din zona fintech au luat amploare, iar Degethal este una dintre singurele alternative în materie de crypto și fiat, care poate simplifica procesul de tranzacționare și reduce costurile interne. Avem astfel o platformă bancară mobilă cu capital românesc care integrează și partea de crypto și fiat, o aplicație care poate facilita procesul de tranzacționare în siguranță.

În materie de criptomonede, există câteva zeci diferite pe piață. Primul instrument financiar de acest tip este BTC – Bitcoin, iar la fel ca monedele sau acțiunile cunoscute de ani de zile, acestea sunt susceptibile la diferite tipuri de informații din piață.

Criptomonede: pregătește-te să investești

Prima etapă în acest tip de activitate este găsirea unei platforme care să permită achiziții în siguranță. Locul de tranzacționare este foarte important, precum și cunoștințele celui care acționează în domeniu. În primul rând, este nevoie a se crea un depozit pentru a se efectua câteva tranzacții de cumpărare și vânzare. O documentare în aflarea mecanismelor de bază, astfel încât să se cunoască modalitățile de retrage a banilor este de asemenea, un element esențial al procesului.

Prin deschiderea unui cont bancar direct în aplicația amintită la început, fiecare user poate intra instant în posesia banilor. Se poate utiliza atât o interfață simplă, dedicată celor care abia au descoperit zona de banking și crypto, cât și o interfață mai complexă, destinată utilizatorilor care sunt deja familiarizați cu domeniul și sunt traderi activi. Ambele categorii pot intra în posesia banilor mult mai repede decât prin intermediul sistemelor actuale de plăți și transferuri. Avem astfel cash back în câteva secunde, tranzacționare pe platformă – fără aplicații multiple în procesul de generare a banilor în cont și mai ales, posibilitatea de a alege nivelul de lucru – o interfață potrivită nevoilor fiecăruia.

Tot legat de costuri, în majoritatea cazurilor, operatorii burselor percep un comision.

Cu toate acestea, există modalități de a evita plata acestora sau de a minimiza valoarea taxelor. Cu mici modificări de valoare, comisionul afectează profitul și îl poate reduce semnificativ.

Comisionarea în Degethal se transpune prin schimburile valutare ce se efectuează de către utilizatori prin comisionarea acordată de platformă din partea procesatorilor de plăți și prin comisionarea făcută de platformă spre utilizatori prin plata altor conturi bancare deschise. În funcție de nevoi, se poate opta pentru abonamente care să permită diferite servicii în procesul de vânzare-cumpărare.

Ai grija de siguranța contului tău

Amintești-ți că investești bani reali în acțiuni virtuale, ceea ce nu înseamnă ca acestea din urmă nu sunt reale. Dimpotrivă! Criptomonedele sunt instrumente financiare care rezistă cu succes chiar și unei crize sanitare, de tipul infecției cu SARS-COV-19. Datorită acestui fapt, mulți investitori, precum și jucători profesioniști de pe piața financiară (bănci și fonduri de investiții) investesc în bani digitali. Un aspect important al gestionării acestor active este modul în care avem grijă de portofelul electronic, și cum ne adaptăm la schimbările pieței.

Securitatea fondurile este cea mai importantă. Uneori pot avea loc atacuri ale hacker-ilor care pot destabiliza platforma, prin furtul de fonduri sau date confidențiale. De exemplu, una dintre criptomonede – Binance, a fost atacată în mai 2019. Un echivalent de 32 de milioane de dolari a fost furat de la investitori. Conducerea bursei a acoperit aceste pierderi din propriile resurse. Această acțiune ne arată modul potrivit de a asigura stabilitate pentru utilizatori, și mai ales, credibilitate în branșă.

În mod similar, platforma care oferă tranzacționare rapidă și costuri reduse de schimb al activelor, pune în același timp la dispoziției user-ilor săi posibilitatea de a acționa în siguranță, garantarea stabilității fondurilor în cont.

În definitiv, criptomonedele sunt un instrument financiar interesant și care poate genera profit consistent.

Experții din piață spun că blockchain-ul pe care se bazează mecanismul banilor virtuali va câștiga importanța în viitor. Se pare că situația actuală este o bună oportunitate de a aprofunda acest subiect, iar deschiderea către instrumente noi, precum Degethal, prin care banii virtuali pot rula în siguranță este un avantaj important, indiferent de nivelul de experiență al utilizatorului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata