Ion Ţiriac, investeşte 1 milion de euro, pentru a mai construi încă 3 terenuri de tenis

27

În România, omul de faceri Ion Țiriac a anunțat că are de gând să investească încă 1 milion de euro pentru a mai construi încă 3 terenuri de tenis pe care să se pregătească tinerele talente.

În acest sens, fostul tenismen Ion Țiriac a oferit, în această primăvară cursuri gratuite de tenis pentru mai mulți copii. Iar în acest weekend, acei copii care au avut parte de cursuri gratuite, au putut participa la un adevărat turneu de tenis organizat chiar la baza sa de pregătire.

Ion Țiriac, investiție de 1 milion de euro

În cadrul acestui eveniment, după decernarea premiilor, Ion Țiriac a anunțat că are de gând să investească încă 1 milion de euro pentru a mai construi încă 3 terenuri de tenis pe care să se pregătească juniorii.

Totodată, omul de afaceri a anunțat că se gândește ca până la primăvara lui 2023 să pună bazele unei acadenii de tenis, în ţara noastră.

Ion Țiriac vrea să deschidă o academie de tenis

În afirmaţiile sale, „Federaţia Statelor Unite are 850 de academii si cluburi de tenis pentru copii. 850! Fiecare club are între 1000 şi 3000 de copii. Selecţie naturală se numeşte, nu vorbim de China şi de alte ţări. La noi e o picătură într-un ocean cu apă, să vedem ce putem să facem.

Pe mine mă bucură enorm să văd aşa ceva, exact ca şi copiii de la hochei. Poate mai iau şi alţii un exemplu de la asemenea organizaţii, să vedem cum le facem mai departe. La şedinţa următoare care este mâine, a Fundaţiei Ţiriac, trebuie să cer alt milion… nu de lei, de euro, care intră în această bază.

Cele trei terenuri acoperite, adevărate, din toate punctele de vedere. Terenul de fotbal a fost înlocuit. S-ar putea întâmpla, peste terenul de fotbal, să mai facem alte trei terenuri de zgură în primăvară. Dar să vedem unde facem vestiarele pentru cele trei acoperite.

Noi nu avem încă o academie de tenis, trebuie să mă gândesc cumva, cu colegii mei cum o să facem în primăvară cu cei mai răsăriţi. Pe mine Spania mă încântă. Atât timp cât de Nadal acolo, cât timp  Ferrer e acolo, și 90% din rușii de pe tablou vin de acolo, trebuie să ne facem şi noi o legătură.

De asta am făcut Fundaţia, ca să facă treburi de astea. Bani avem, nu e o problemă, trebuie să avem însă şi materialul uman. Şi să merite, nu atât investiţia, dar să merite încercarea ca să ajungem unde trebuie”, a declarat Ion Ţiriac la finalul evenimentului.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata