Acțiunile globale se ridică în raportul locurilor de muncă din SUA pe fondul creșterii prețurilor la mărfuri

Acțiunile globale s-au îndreptat spre primul lor câștig săptămânal, pe fondul creșterii prețurilor la mărfuri, în timp ce comercianții s-au pregătit vineri pentru un raport cheie privind ocuparea forței de muncă din SUA, care ar putea oferi indicii despre momentul în care Rezerva Federală va relaxa stimulul monetar.

Valoarea de referință a MSCI pentru piețele globale de acțiuni, care urmărește stocurile din 50 de țări, a crescut cu aproximativ 0,1%, desigur pentru o creștere de 0,4% în această săptămână.

Cel mai larg indice al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu aproximativ 0,4% vineri, cu cipurile chinezești și Nikkei din Japonia câștigând fiecare cu aproximativ 0,3%.

Prețurile aluminiului s-au apropiat de nivelurile înregistrate ultima dată în 2018, iar cuprul a cochetat cu vârfuri de 10 ani, pe măsură ce investitorii au pariat pe o recuperare globală rapidă după pandemie, condusă de Statele Unite.
Peste noapte, investitorii de pe Wall Street s-au îngrămădit în acțiuni sensibile din punct de vedere economic la tranzacționarea reflatației, conducând media industrială Dow Jones la o valoare record record joi.

Dow a crescut cu 0,9%, S&P 500 a câștigat 0,8%, iar Nasdaq Composite a adăugat 0,4%.

S&P futures a indicat câștiguri suplimentare, în creștere cu 0,2% vineri.

Acțiunile SUA s-au adunat, în frunte cu sectorul financiar și industrial, după ce un raport a arătat că numărul americanilor care au depus cereri noi pentru prestații de șomaj a scăzut sub 500.000 săptămâna trecută pentru prima dată de la declanșarea pandemiei COVID-19, semnalând că recuperarea pieței muncii a intrat într-o nouă fază o economie în plină expansiune.
Indicele Russell 1000 Value a câștigat 0,8%, depășind indicele Russell 1000 Growth, care a crescut cu 0,5%.

Accentul se îndreaptă acum spre raportul de salarizare non-fermă de vineri, estimările variind între 700.000 și peste 2 milioane de locuri de muncă fiind create în aprilie.

„Pregătește-te pentru salarii, ar putea fi uriașe”, a scris Chris Weston, șef de cercetare la brokerul Pepperstone din Melbourne, într-o notă pentru clienți.

„Spațiul pentru mărfuri este discuția”, iar situația financiară este „jocul taurului” care intră în raportul privind salariile, a spus el.
Dolarul refugiu sigur a scăzut la cel mai mic nivel în această săptămână, față de un coș de colegi importanți vineri, înainte de raportul privind locurile de muncă, deoarece fermitatea piețelor bursiere globale a stimulat apetitul pentru riscuri.

Indicele dolarului a scăzut la 90,837 și a fost pe drumul cel bun pentru o scădere de 0,4% în această săptămână.

Randamentele trezoreriei s-au situat aproape de cel mai scăzut nivel în această lună vineri, eliminând în continuare sprijinul pentru dolarul verde, după ce comercianții de obligațiuni au renunțat în mare măsură la datele inițiale mai bune decât se așteptau despre cererile de șomeri și au așteptat ca raportul salariilor non-agricole să ofere direcția pieței.

Nota de trezorerie pe 10 ani a cedat 1,5714% la începutul sesiunii asiatice.

Aurul s-a îndreptat către un câștig săptămânal de 2,5%, cel mai mult din decembrie, întrucât dolarul mai slab și reducerea randamentelor Trezoreriei au propulsat metalul prețios, o acoperire a inflației, peste nivelul cheie de 1.800 dolari pe uncie până la ultima tranzacție la 1.813,54 dolari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata