A avea sau a nu avea nevoie de un mentor?

4

Aceasta e întrebarea la care noi avem fără doar și poate răspunsul. Da, este nevoie de un mentor și nu pentru că noi zicem asta ci pentru că mentorul este omul care a ajuns deja acolo unde vrei tu să ajungi. Mai mult decât atât, conceptual cuvântul mentor apare și se evidențiază prima oară în poemul scris de Homer Odiseea – plecând în lunga sa călătorie din războiul troian, Ulise își încredințează fiul Telemah spre îndrumare, grijă și învățătură celui mai înțelept și de nădejde prieten al său, care se numea Mentor.

Importanța unui mentor în freelancing

Mentorul este pentru tine părintele dezvoltării tale profesioanle, omul care te îndrumă, te susține și te ajută să depășești obstacolele care vor veni pe parcus. Gândește-te că mentorul a trecut deja prin aproape toate blocaje din domeniul tău și știe deja soluțile la ele, iar tu te bucuri din plin doar de rezultatele favorabile. Astfel un mentor îți va oferi o cale validată, informații și resurse reale pentru ca tu să te concentrezi direct pe ceea ce ai nevoie să faci și să ajungi cât mai rapid la rezultate.

Fiecare om de succes, fie el fotbalist, fie el antreprenor, are în spate un mentor care îl susține vehement. E un transfer de experință de la maestru la ucenic, e fluxul prin care fiecare om de succes a ajuns să fie de succes.

Pentru a excela în freelancing nu e nevoie doar să fii super bun în domeniul tău, ci ai nevoie de abilități de comunicare, negociere și mai ales vânzare. Poate la prima vedere ți se pare că știi să vorbești și cu siguranță știi să te vinzi, însă îți garantăm că dacă tot acest proces ar fi 100% nativ, atunci toți am fi vânzători excepționali și oratori desăvârșiți; sau poate ești pe latura cealaltă și simți că nu ai putea face niciodată freelancing tocmai fiindcă nu ai aceste abilități, vrem să îți spunem că indiferent de latura pe care ești, răspunsul corect este mentorul. Nicio carte de specialitate nu te va învăța niciodată exact ceea ce ai nevoie să știi, iar pentru a sta și a citi toate cărțiile din lumea asta, ai nevoie de o viață întreagă.

 

Mentorul este instrumentul rapid și concentrat, care te ghidează spre succes.

Mentorul vine și îți răspunde rapid la întrebări precum:

  • Care e fluxul pieței în acest moment?
  • Cum fac să obțin un proiect pe care mi-l doresc?
  • Ce să fac în situația X?

Nu doar că îți răspunde, dar te ghidează și te pregătește pentru ceea ce urmează. Întrebările sunt de obicei nelimitate, fiindcă pășești într-o lume nouă în care ai nevoie de ajutor concret, exact ca atunci când erai mic și ai început să mergi în picioare.

Ce facem noi Libertate.init pentru tine, în calitate de mentori?

 

Noi venim înspre tine cu resursele concrete de care ai nevoie pentru a trece de la un programator angajat, la un freelancer de succes.

Nu facem asta oricum ci după ce stăm de povești și te cunoaștem în detaliu, venim înspre tine cu un feedback prin care îți spunem cum vedem noi colaborarea cu tine și care sunt pașii pe care îi avem de parcus împreună. Apoi lucrăm la mindset-ul tău și te ajutăm să te setezi pe frecvența succesului în freelancing.

Suntem lângă tine și te ghidăm în negocierea cu potențialii clienți, poziționarea în piață, acte și birocrație, dar mai ales te vom învăța cum să îți șlefuiești abilitățiile sociale de comunicare, negociere și vânzare, pentru ca mai apoi să fii independent în găsirea și negocierea proiectelor pe care vei lucra.

Dacă ești programator cu experiență și vrei să guști cu adevărat din viața de freelancer în IT, scrie-ne un mesaj și lasă-ne să te programăm pentru succes.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata