Care sunt cluburile de top din Premier League din Anglia care sunt vizate de Qatar

Foto: infobae.com
100

Cluburile Manchester United, Liverpool FC sau Tottenham Hotspur se numără printre cluburile de top din Premier League din Anglia care sunt vizate de Qatar.

Președintele Qatar Sports Investments a purtat recent discuții cu președintele clubului Tottenham Hotspur cu privire la posibila achiziție a unei participații la clubul londonez. De asemenea, este luată în considerare atât o preluare integrală, cât și o participație la rivali, inclusiv la Manchester United sau Liverpool FC.

Principalul scop pentru care cluburile din prima ligă engleză Manchester United, Tottenham Hotspur sau Liverpool FC sunt vizate de Qatar Sports Investments, este acela al unei potențiale achiziții, a relatat luni Bloomberg News, citat de Reuters.

Qatar Sports Investments este interesată de cluburile din prima ligă engleză

În acest sens, Nasser Al-Khelaifi, președintele Qatar Sports Investments, a purtat recent discuții cu președintele clubului Tottenham Hotspur, Daniel Levy, cu privire la o posibilă achiziție a unei participații la acest club, se arată în raport, citând o persoană care are cunoștință despre acest subiect.

În contextul achiziţiei, Qatar Sports Investments are în vedere fie o preluare totală, fie o participație la Manchester United sau Liverpool, potrivit raportului.

Concret, într-un răspuns trimis prin e-mail, Tottenham Hotspur a declarat că „nu există niciun adevăr în rapoartele potrivit cărora a avut loc o întâlnire privind vânzarea de acțiuni la club”.

Proprietarul american al lui Manchester United, familia Glazer, a analizat opțiunile pentru echipa de 20 de ori campioană a Angliei la fotbal, inclusiv o nouă investiție sau o potențială vânzare. Într-o declarație din noiembrie, clubul a precizat că familia Glazer lucrează cu consilieri financiari la acest proces, care ar putea duce la o vânzare parțială a clubului de pe Old Trafford sau la investiții care să includă reamenajarea stadionului și a infrastructurii.

Președintele Liverpool nu exclude o vânzare a clubului

Președintele lui Liverpool, Tom Werner, a declarat, de asemenea, în noiembrie, că proprietarul echipei din Premier League, Fenway Sports Group (FSG), analizează o vânzare a clubului.

FSG, care a finalizat preluarea lui Liverpool în 2010, pentru 300 de milioane de lire sterline (358 de milioane de dolari), a răspuns la începutul lunii noiembrie a anului trecut la informațiile privind o vânzare, spunând că va explora opțiunea de a aduce investitori dacă acest lucru este în „interesul lui Liverpool”.

Astfel, „Explorăm o vânzare, dar nu există nicio urgență, niciun termen pentru noi și, în ceea ce mă privește, este o afacere ca de obicei”, a declarat Werner pentru cotidianul Boston Globe și a adăugat că „o variantă ar putea fi continuarea administrării noastre pentru o bună bucată de timp”.

În prezent, Qatar Sports Investments este proprietarul clubului francez de fotbal Paris St Germain și deține o participație la clubul portughez de fotbal SC Braga.

Aşadar, în acest caz, Manchester United și Qatar Sports Investments nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters, în timp ce Liverpool nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online