Cei mai bogați oameni ai lumii vorbesc deschis despre riscul unei recesiuni globale

55

Elon Musk și Jeff Bezos trimit o undă de șoc în întreaga lume. Jeff Bezos este chiar extrem de categoric și transmite că este timpul să „închidem trapele”. De ce cei mai bogați oameni ai lumii vorbesc deschis despre riscul unei recesiuni globale?

Chiar și cei mai bogați sunt îngrijorați în privința economiei. Elon Musk și Jeff Bezos, doi dintre cei mai bogați oameni de pe întreaga planetă (și care, în general, nu sunt de acord cu prea multe lucruri), semnalează o recesiune iminentă.

La începutul acestei săptămâni, Bezos a comentat că este timpul să „închidem trapele”.

El a spus aceste lucruri într-un tweet care includea un videoclip în care directorul general al Goldman Sachs spunea că există șanse mari pentru o recesiune la orizont.

Elon Musk, la rândul său, a fost ceva mai optimist în timp ce încerca (fără succes, în cele din urmă) să atenueze îngrijorările Wall Street cu privire la perspectivele de creștere ale Tesla. Într-o convorbire telefonică cu analiștii miercuri seară, Musk a adoptat un ton încrezător, spunând că firma are o cerere „excelentă” pentru următorul trimestru și că fabricile funcționează la turație maximă, a arătat CNN.

Musk și Bezos avertizează că economia va lua o întorsătură nefastă

Din punctul lor de vedere, pentru companiile proprii, a recunoscut că cererea este „puțin mai greu” de obținut și a precizat că Europa și China se confruntă cu un „fel de recesiune”. Musk a avertizat, de asemenea, că Tesla nu își va atinge obiectivul de creștere a vânzărilor.

Acțiunile au scăzut, chiar dacă Tesla a raportat un profit aproape record în al treilea trimestru. Analiștii și investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de capacitatea Tesla de a-și susține creșterea în fața problemelor logistice și a creșterii inflației.

În contextul global, comentariile lui Musk și Bezos se adaugă unui cor de personalități puternice care se tem că economia va lua o întorsătură nefastă. La începutul acestei luni, Jamie Dimon, șeful miliardar al JPMorgan Chase, a speriat întreaga piață bursieră afirmând că o recesiune ar putea lovi SUA în șase până la nouă luni.

Actori celebri sunt îngrijorați de criza financiară care se apropie

În contextul recesiunii, chiar și actrița Gwyneth Paltrow, care nu este miliardară, dar este bogată, nu doarme din această cauză. „Economia este nașpa”, a declarat ea pentru Hollywood Reporter săptămâna aceasta. „Sunt doar îngrijorată de anul viitor și de cât de gravă va fi recesiunea”, a arătat CNN.

Și alte celebrități au opinii. Luna trecută, rapperița Cardi B a vorbit despre inflație și ratele dobânzilor. „Cum supraviețuiesc oamenii? Vreau să știu”.

Aceasta este o îngrijorare rezonabilă: cercetătorii au estimat recent probabilitatea unei recesiuni globale la puțin peste 98%.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro